• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību izglītībā un zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.1999., Nr. 362/363 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību lauksaimniecībā

Vēl šajā numurā

03.11.1999., Nr. 362/363

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību izglītībā un zinātnē

Pirmdien, 1. novembrī, izglītības un zinātnes ministre Silva Golde un Čehijas Republikas izglītības, jaunatnes lietu un sporta ministrs Eduards Zemans parakstīja vienošanos par sadarbību izglītībā un zinātnē 1999.–2001. gadam.

Vienošanās paredz, ka abu valstu pārstāvji attīstīs sadarbību valodas un literatūras mācīšanā, veiks latviešu valodas un literatūras, kā arī čehu valodas un literatūras pasniedzēju apmaiņu darbam abu valstu augstākās izglītības iestādēs, pēc pieprasījuma apmainīsies ar informāciju un dokumentiem par abu valstu vēsturi, ģeogrāfiju, ekonomiku un kultūru.

Līgumslēdzējas puses apmainīsies ar izglītības un jaunatnes lietu ekspertiem, lai iepazītos ar jautājumiem, kas saistīti ar izglītību un jaunatnes lietām un lai pārrunātu turpmāko sadarbību. Tiks veicināta pasniedzēju apmaiņa studiju un darba vizīšu nolūkā, kopā nepārsniedzot trīs mēnešus, kā arī studentu apmaiņa, nepārsniedzot desmit mēnešus — mācībām bakalaura un maģistra studiju programmās un divdesmit mēnešus studijām doktorantūrā, kas tiek īstenotas valsts augstākās izglītības iestādēs.

Lai veicinātu un nostiprinātu otras līgumslēdzējas puses valsts valodas un kultūras zināšanas, Latvija piedāvās divas stipendijas mācībām latviešu kultūras vasaras kursos Latvijā, bet Čehijā — divas stipendijas mācībām slāvu valodu un kultūras vasaras skolā Čehijā.

Līgums stājas spēkā parakstīšanas dienā un ir spēkā līdz 2001. gada 31. decembrim. Šāda veida līgumi starp Izglītības un zinātnes ministriju un Viduseiropas valstīm līdz šim parakstīti ar Poliju un Ungāriju.

Ilze Āķe, Izglītības un zinātnes ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!