• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ārlietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.1999., Nr. 362/363 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību finansu jomā

Vēl šajā numurā

03.11.1999., Nr. 362/363

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ārlietās

Vakar, 2. novembrī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Čehijas Republikas ārlietu ministra vietnieku Hineku Kmonīčeku. Sarunā galvenā uzmanība tika pievērsta Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumiem un bilaterālajām attiecībām.

"Starp mūsu valstīm ir izveidojušās ļoti labas divpusējās attiecības un mēs priecājamies, ka varam tās tālāk padziļināt, jo mūs vieno kopīgi mērķi, " sarunas sākumā sacīja I. Bērziņš. Latvijas ārlietu ministrs iepazīstināja H.Kmonīčeku ar Latvijas paveikto darbu ES integrācijas jomā, kas guvis atspoguļojumu Eiropas Komisijas progresa ziņojumā.

Čehijas ārlietu ministra vietnieks informēja par reformu gaitu Čehijā, kā arī par to, kas veicams ES iestāšanās sarunu procesā. Pārrunāta sadarbība Eiropas Savienības kandidātvalstu starpā, pieredzes apmaiņa attiecībā uz sarunām par iestāšanos ES un veidi, kā risināmas problēmas, kas varētu rasties šai procesā.

Abas amatpersonas pievērsās arī NATO paplašināšanās jautājumam un Čehijas kā jaunas NATO dalībvalsts pieredzei.

Sarunas gaitā skarti arī bilaterālie jautājumi un atzīta nepieciešamība parakstīt līgumu par sadarbību cīņā pret organizēto noziedzību.

Ārlietu ministrijas preses centrs

BERZINS-KMONICEKS.JPG (15241 BYTES)
Vakar, 2.novembrī, tikās Čehijas ārlietu ministra vietnieks Hineks Kmonīčeks un Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš

Foto: A.F.I.\]Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!