• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju konkurences jomā Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2007., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 29.janvāra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

30.01.2007., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju konkurences jomā Latvijā

 

Finanšu ministrijā piektdien, 26.janvārī, notika sēde darba grupai, kuru vada finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un kuras uzdevums ir izstrādāt ziņojumu par patēriņa cenu inflācijas attīstību un sagatavot priekšlikumus inflācijas samazināšanai Latvijā.

Darba grupa uzklausīja Konkurences padomes priekšsēdētājas Ievas Jaunzemes informāciju par situāciju konkurences jomā Latvijā. I.Jaunzeme pastāstīja par Konkurences padomes pērngad veiktajiem septiņiem detalizētajiem konkurences situācijas pētījumiem atsevišķās jomās, piemēram, būvniecībā, būvmateriālu ražošanā u.c. Konkurences padomes vadītāja arī analizēja sakarības starp cenu pieaugumu konkrētām preču grupām un konkurences situāciju šajā jomā un secināja, ka vispārējas un tiešas korelācijas starp šiem datiem nav.

Nākamajā darba grupas sēdē 8.februārī tiks analizēts valsts budžets un visi ar to saistītie jautājumi. Pārējie temati, kas tiks analizēti citās darba grupas sēdēs, ir darba tirgus situācija, darba ražīgums, pieprasījums, naudas masas izmaiņas Latvijā un citi jautājumi. Darba grupa ir vienojusies sanākt vismaz divas reizes mēnesī un katrā sanāksmē detalizēti izskatīt kādu no jomām, pašlaik jau ir izanalizētas administratīvi regulējamās cenas un konkurence, kā arī uzklausīta Centrālās statistikas pārvaldes prezentācija par patēriņa cenu indeksa aprēķinu metodiku.

Darba grupa ir izveidota ar Ministru prezidenta rīkojumu, tajā bez finanšu ministra ir Latvijas Bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks H.Ancāns, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks E.Baldzēns, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs K.Gerhards, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Ekonomiskās analīzes departamenta direktors J.Miķelsons, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents T.Tverijons un Latvijas Komercbanku asociācijas Ekonomikas un monetāro jautājumu komitejas vadītājs A.Vilks.

Darba grupai ir uzdots ziņojumu un priekšlikumus Ministru kabinetā iesniegt līdz 2007.gada 1.martam.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!