• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lisabonas stratēģijas uzraudzības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2007., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju konkurences jomā Latvijā

Vēl šajā numurā

30.01.2007., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lisabonas stratēģijas uzraudzības padomes sēdi

 

24.janvārī Ekonomikas ministrijā notika Lisabonas stratēģijas uzraudzības padomes sēde, kurā padomes locekļi tika informēti par Latvijas nacionālās Lisabonas programmas izstrādes un izpildes procesu. Notika viedokļu apmaiņa par tālāko rīcību Eiropas Komisijas rekomendāciju izpildei. Sēdes darbu vadīja ekonomikas ministrs Jurijs Strods.

2006.gada decembrī Eiropas Komisija publicēja Ikgadējo progresa ziņojumu, kurā ir sniegta vispārējā analīze par Lisabonas stratēģijas īstenošanu Eiropas Savienības dalībvalstīs un par sasniegto progresu četrās prioritāšu jomās. Tāpat ziņojumā noteikta turpmākā rīcība un sniegts vērtējums par progresu dalībvalstu reformu programmu īstenošanā un rekomendācijas turpmākai darbībai.

Latvija kopumā atbalsta Komisijas sagatavoto Ikgadējo progresa ziņojumu, jo tas mudinās ES dalībvalstis īstenot ieplānotās reformas un sasniegt noteiktos mērķus, kā arī īstenos Lisabonas stratēģijas mērķu sasniegšanu.

Sēdē tika uzdots padomes locekļiem līdz 24.februārim iesniegt Ekonomikas ministrijai priekšlikumus pasākumiem, kas vērsti uz Eiropas Komisijas rekomendāciju un jauno ierosināto iniciatīvu izpildi. Iesniegtos pasākumus paredzēts izskatīt nākamajā padomes sēdē. Tāpat tika lemts ministrijām, izstrādājot politikas plānošanas dokumentus un 2008.gada budžeta pieprasījumu, ņemt vērā Eiropas Komisijas novērtējumā par Latviju izteiktos secinājumus.

Eiropas Komisija ziņojumā Latvijai rekomendē izstrādāt konkrētus pasākumus, lai nodrošinātu makroekonomisko stabilitāti, panākt lielāku progresu pētniecības un inovāciju politikā, veicināt sadarbību starp pētniecības, izglītības iestādēm un uzņēmējiem, palielināt darbaspēka piedāvājumu un produktivitāti, uzlabojot reģionālo mobilitāti, kā arī izglītības un apmācības sistēmas atbilstību darba tirgus prasībām un ieviešot mūžizglītības sistēmu.

Lisabonas stratēģijas uzraudzības padome vada stratēģijas izstrādi un ieviešanu, iesaistot programmas izstrādē valsts institūcijas, Saeimu, pašvaldības un sociālos partnerus, informē sabiedrību par Latvijas Nacionālās Lisabonas programmas noteikto uzdevumu izpildi. Padomes sastāvā ir iekļauti ar Lisabonas procesu saistītie ministri, Saeimas un pašvaldību pārstāvji, sociālo partneru pārstāvji, to vada ekonomikas ministrs.

Komisijas ikgadēja progresa ziņojuma teksts un Latvijas novērtējums ir pieejams internetā: http://ec.europa.eu/growthandjobs/annual-report-1206_en.htm.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!