• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Juridiskās komisijas tikšanos ar Ukrainas parlamenta pārstāvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2007., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes tiesas tiesneša kandidatūru

Vēl šajā numurā

30.01.2007., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Juridiskās komisijas tikšanos ar Ukrainas parlamenta pārstāvi

 

Piektdien, 26.janvārī, Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš un komisijas sekretārs Dzintars Rasnačs tikās ar Ukrainas parlamenta Juridiskās komitejas priekšsēdētāja vietnieku Jevgeņiju Korņijčuku.

Tikšanās laikā Jevgeņijs Korņijčuks pastāstīja par Ukrainas parlamenta darbu un iekšpolitisko situāciju savā valstī. Ukrainā šobrīd turpinās aktīvs un intensīvs darbs, pilnveidojot nacionālo likumdošanu, tāpēc ļoti svarīgs ir starptautiskais atbalsts. Viņš norādīja Ukrainas parlamenta Juridiskās komitejas gatavību sadarboties ar citām valstīm, tostarp Latviju, konstitucionālās reformas un zemes reformas īstenošanā, kā arī nacionālās likumdošanas tuvināšanā un saskaņošanā ar Eiropas Savienības (ES) acqui. Savukārt M.Segliņš iepazīstināja ar Saeimas Juridiskās komisijas darbības prioritātēm un aktualitātēm mūsu valsts parlamentā.

Sarunu dalībnieki bija vienisprātis, ka ir jānosaka galvenās atbalsta jomas Ukrainas centieniem ES virzienā un jāsniedz palīdzība Ukrainas iekšpolitisko un ārpolitisko mērķu realizēšanā. Juridiskās komisijas sekretārs Dz.Rasnačs pieminēja līdzšinējo pieredzi starptautiskajās organizācijās ar Ukrainas parlamentu un norādīja, ka jāaktivizē abu valstu parlamentu sadarbība.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī starptautiskās aktualitātes, tostarp jautājums par darbaspēka aizplūšanu darbā uz ārzemēm.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!