• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrālijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2007., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas parlamenta un valdības pārstāvju vizīti

Vēl šajā numurā

31.01.2007., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrālijas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 30.janvārī atvadu tikšanās reizē ar Austrālijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ričardu Entoniju Rovu pauda cerību par abu valstu tirdzniecisko un ekonomisko sakaru attīstību, kā arī uzsvēra latviešu kopienas nozīmi. Abas puses sarunā bija vienisprātis, ka Latvijai un Austrālijai jāturpina līdzšinējā sekmīgā sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Vēstnieks pauda atzinību par Latvijas sasniegto četru gadu laikā kopš viņa vēstnieka mandāta sākuma, atzīmējot valsts pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā un NATO, kā arī panākto ekonomisko izaugsmi. Prezidente uzsvēra, ka Latvija NATO ietvaros stingri iestājas par NATO sadarbību ar valstīm, kas nav un negatavojas kļūt par pilntiesīgām organizācijas dalībvalstīm, bet praktiski sadarbojas dažādās pasaules vietās.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Otrdien, 30.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Austrālijas Savienības ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ričardu Entoniju Rovu (Richard Anthony Rowe), kas bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis sveica Austrālijas vēstnieku Saeimā un pateicās par viņa ieguldījumu abu valstu attiecību veidošanā. Savukārt Austrālijas vēstnieks R.E.Rovs pauda prieku par iespēju tikties ar I.Emsi un informēja, ka beidz savu vēstnieka darbu Latvijā.

Puses bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Austrāliju vērtējamas kā labas un draudzīgas, un apliecināja parlamentāro kontaktu svarīgo lomu, sevišķi parlamentu sadarbības grupu līmenī. I.Emsis pastāstīja, ka Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Austrālijas un Jaunzēlandes parlamentu. Atzinīgi tika novērtēta Latvijas un Austrālijas sadarbība ekonomikas, kultūras un izglītības jomā, kā arī skarts tās tālākās attīstības aspekts. Būtisks nosacījums attiecību padziļināšanai ir vīzu jautājuma noregulēšana, atzina sarunas dalībnieki.

R.E.Rovs pastāstīja par iekšpolitisko situāciju savā valstī. Runājot par abu valstu ekonomisko sadarbību, vēstnieks atzinīgi novērtēja pagājušā gada nogalē Rīgā notikušo Austrālijas vēstniecības un tās sadarbības partneru rīkoto Austrālijas un Latvijas biznesa semināru.

Sarunas gaitā tika pārrunātas arī starptautiskās aktualitātes, tostarp jautājums par drošību un stabilitātes uzlabošanu Āzijas reģionā un pasaulē.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs vēlreiz pateicās vēstniekam par viņa darbu un pasniedza piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!