• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES enerģētikas komisāra darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2007., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepieciešamību palielināt emisijas kvotu apjomu Latvijai

Vēl šajā numurā

02.02.2007., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES enerģētikas komisāra darba vizīti Latvijā

 

Pirmdien, 5.februārī, Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs uzturēsies darba vizītē Latvijā, lai iepazīstinātu ar Eiropas Komisijas priekšlikumiem vienotas ES enerģētikas politikas ieviešanai. Vizītes laikā komisārs tiksies ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi un ekonomikas ministru Juriju Strodu. Komisārs A.Piebalgs piedalīsies Saeimas Eiropas lietu komisijas, Ārlietu komisijas, Tautsaimniecības komisijas un Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas kopīgajā sēdē.

10.janvārī Eiropas Komisija ierosināja visaptverošu pasākumu kopumu jaunas Eiropas enerģētikas politikas ieviešanai, kura balstīta uz trim mērķiem: novērst klimata pārmaiņas, uzlabot ES energoapgādes drošību un veicināt ES konkurētspēju. Priekšlikumu kopumā ir noteikti vairāki vērienīgi mērķi siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju samazināšanai un atjaunojamo enerģijas resursu plašākai izmantošanai ES. Stratēģisko priekšlikumu mērķis arī ir radīt funkcionējošu ES iekšējo enerģijas tirgu un stiprināt regulatoru lomu ES enerģijas sektorā. Komisija uzskata, ka, starptautiskā līmenī panākot vienošanos par nostādnēm laikposmam pēc 2012.gada, līdz 2020.gadam attīstīto valstu emisijām vajadzētu samazināties par 30%. Lai papildus uzsvērtu savu apņemšanos, Komisija ierosina Eiropas Savienībai apņemties līdz 2020.gadam panākt siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju samazinājumu par vismaz 20%, to darot ar atbilstošas enerģētikas politikas īstenošanu.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!