• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālajā jomā ieguldāmajiem Eiropas fondu līdzekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2007., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152549

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2007.gada 1.februāra Valsts sekretāru sanāksmē

Vēl šajā numurā

06.02.2007., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālajā jomā ieguldāmajiem Eiropas fondu līdzekļiem

 

Labklājības ministre Dagnija Staķe 31.janvārī tikās ar īpašu uzdevumu ministru ES līdzekļu apguves lietās Normundu Broku. N.Broks Labklājības ministriju (LM) apmeklēja pirms diskusijas Eiropas Komisijā par papildu Eiropas Savienības (ES) fondu piešķīrumu Latvijai.

Amatpersonas runāja par papildu līdzekļiem sociālajai jomai 2007.–2013.gadam, kurā, kā iepriekš norādījusi Eiropas Komisija, Eiropas Sociālā fonda piešķīrums līdz šim plānots nepietiekamā apjomā. Ministri atzina, ka cilvēkresursu attīstībai jāparedz vairāk līdzekļu, sabalansējot investīcijas infrastruktūrā ar ieguldījumiem cilvēkresursos. “Ko dod ceļi, ēkas un rūpnīcas, ja nebūs, kas tajās dzīvo un strādā,” teica labklājības ministre.

Labklājības ministre norādīja, ka papildu līdzekļi nepieciešami nodarbinātības un sociālās iekļaušanas programmām, ar kuru palīdzību sagatavot trūkstošās darba rokas. Tie ļautu izmantot vietējo darbaspēka rezervi un novērst cilvēku izkrišanu no darba tirgus. LM prioritātes ir apmācības strādājošiem cilvēkiem, lai celtu darba ražīgumu, darba drošības uzlabošana uzņēmumos, problēmgrupu sociālā rehabilitācija, kā arī elastīgāks darba tirgus, piedāvājot cilvēkiem e-darbu, nepilnu darba laiku un citas netradicionālas darba formas.

Abi ministri, atzinīgi vērtējot LM līdzšinējo darbu struktūrfondu apguvē, bija vienisprātis, ka LM ir nepieciešamā pieredze un kapacitāte jaunu cilvēkresursu projektu īstenošanai. N.Broks norādīja, ka argumentēts papildu līdzekļu piešķīrums sociālajai jomai ir atbalstāms un aicināja turpināt priekšdarbus, lai veiksmīgi apsaimniekotu Eiropas fondu līdzekļus turpmākajos septiņos gados.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!