• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām vētras radīto seku novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2007., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152573

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par negodīgas komerciālās prakses aizliegšanu

Vēl šajā numurā

06.02.2007., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām vētras radīto seku novēršanai

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija nosūtījusi Finanšu ministrijai pieprasījumu no Finanšu ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķirt pašvaldībām līdzekļus vētras radīto seku novēršanai.

Pašvaldību iesniegto dokumentu izvērtēšanas un līdzekļu pieprasījuma patstāvīgās komisijas pirmajā sēdē tika nolemts piešķirt līdzekļus pirmajām septiņām pašvaldībām. Alsungas vidusskolas ēkas jumta remontam tika nolemts piešķirt 55 547 latus. Valdemārpils pilsētas domes pirmsskolas izglītības iestāde “Saulstariņš” ēkas jumta remontam saņems 6004 latus.

Aizkraukles 1.vidusskolas ēkas jumta remontam tiks piešķirts 1100 latu, Īves pagasta pašvaldība pagastmājas ēkas, Tiņģeres pamatskolas, Īves pagasta pamatskolas ēkas jumtu remontiem tiks izmaksāti 56 183 lati.

Lai pašvaldības novērstu 14. un 15.janvāra vētras radītos zaudējumus skolās un bērnudārzos, kā arī objektos, kas nepieciešami būtisku pašvaldību funkciju izpildes nodrošināšanai, valdība rezervēja 350 tūkstošus latu.

Pašvaldībām dotācijas saņemšanai no Finanšu ministrijas apakšprogrammas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” jāiesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai akts, ka zaudējumi radušies katastrofu vai dabas stihiju rezultātā, un apraksts par konstatētiem zaudējumiem un bojājumiem. Vajadzīga detalizēta radīto zaudējumu novēršanas koptāme ar veicamo darbu un pasākumu izmaksu kalkulācija, apliecinājums no būvvaldes, ka koptāmes aprēķinā iekļautās cenas atbilst vidējām tirgus cenām.

Tāpat pašvaldībai jāiesniedz apliecinājums, ka objekts ir pašvaldības īpašumā vai valdījumā, pārraudzībā, kā arī jānorāda informācija par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru objektam radīto zaudējumu novēršanai, garantiju remonti, vai pašvaldībai pienākas vai nepienākas apdrošināšanas atlīdzība, kā arī jānorāda resursu (ieņēmumu) un plānoto izdevumu tāmes.

Finanšu ministrija divu nedēļu laikā pēc ministrijas pieprasījuma saņemšanas izskata iesniegto pieprasījumu, pārbauda un izvērtē finansiālo pamatojumu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!