• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Vāciju tieslietu jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2007., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dziļjūras zivju sugu nozvejas samazināšanu un šo sugu efektīvas aizsardzības nodrošināšanu

Vēl šajā numurā

08.02.2007., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Vāciju tieslietu jautājumos

7.februārī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš tikās ar Vācijas vēstnieku Eberhardu Šupiusu.

G.Bērziņš uzsvēra, ka šis Vācijai ir īpašs laiks, ņemot vērā tās prezidentūru Eiropas Savienībā (ES) un izvirzītos ambiciozos mērķus. Tieslietu nozare ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm ES, kam jāatbild uz mūsdienu daudzajiem izaicinājumiem – starptautiskā noziedzība, personu mobilitāte, pieaugošie ekonomiskie sakari u.c. Tādēļ tieslietu ministrs solīja konstruktīvu sadarbību un atbalstu iniciatīvām, kas pēc būtības risina Eiropas mēroga problēmas.

Pārspriežot likumdošanas iniciatīvas ES līmenī, G.Bērziņš pauda cerību uz Vācijas sapratni Latvijas nostājā par noziedzīgu režīmu pastrādāto noziegumu starptautisku nosodījumu. Latvija uzskata, ka vienlīdz nosodāmi ir gan nacistiskā režīma, gan komunistiskā režīma pastrādātie noziegumi. Tādēļ ministrs lūdza Vācijas atbalstu Igaunijas izteiktajam priekšlikumam, ko atbalsta arī Latvijas puse, ietvarlēmumam par cīņu pret rasismu un ksenofobiju pievienot politisko deklarāciju par abu režīmu pastrādāto noziegumu nosodīšanu.

G.Bērziņš Vācijas vēstnieku informēja, ka ir pārspriedis šo jautājumu ar Itālijas tieslietu ministru, kas paudis izpratni par Latvijas pozīciju par komunistiskā režīma nozieguma starptautisko nosodījumu un atbalstījis Igaunijas priekšlikumu. E.Šupiuss apņēmās informēt Vācijas Ārlietu ministriju par G.Bērziņa lūgumu.

Tieslietu ministrs uzsvēra, ka Latvijai un Vācijai izveidojusies ļoti laba sadarbība tieslietu jomā. Daudzu likumdošanas aktu izstrādē Latvija ņēmusi vērā Vācijas pieredzi, tādēļ abu valstu tiesību aktu sistēmas ir ļoti tuvas. Vēstnieks norādīja arī uz ciešo sadarbību starp abu valstu konstitucionālajām tiesām, kas palīdz uzlabot to pieņemto lēmumu kvalitāti.

Ministrs ar vēstnieku vienojās arī par ciešāku sadarbību ES ietvaros, nepieciešamības gadījumā saskaņojot abu valstu pozīcijas tām būtiskos jautājumos.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!