• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par standartizētu dokumentāciju un paskaidrojošo metodoloģiju valsts un privātās partnerības projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2007., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tūrisma attīstības rīcības plānu 2007.gadam

Vēl šajā numurā

09.02.2007., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par standartizētu dokumentāciju un paskaidrojošo metodoloģiju valsts un privātās partnerības projektiem

Ekonomikas ministrija sadarbībā ar valsts aģentūru “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” izstrādājusi standartizētā koncesijas līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas un iepirkuma konkursa dokumentāciju, kā arī paskaidrojošo metodoloģiju valsts un privātās partnerības projektiem.

Tas palīdzēs sagatavot atklātā konkursa dokumentāciju valsts un privātās partnerības (VPP) projektiem un iepirkumiem par jaunas pirmskolas iestādes būvniecību un apsaimniekošanu. Tomēr ministrijas speciālisti uzsver, ka paraugi jāpielāgo konkrētajai situācijai, ņemot vērā tās finansiālos, juridiskos, tehniskos un citus aspektus, kā arī vadoties pēc paskaidrojošajā metodoloģijā iekļautajiem skaidrojumiem.

Standartizētā iepirkuma dokumentācijā ietilpst atklātā konkursa nolikums un tā pielikumi, to skaitā VPP iepirkuma līgums, kā arī vadlīnijas pasūtītājam VPP iepirkuma dokumentācijas sagatavošanai. Tā ir sagatavota, izmantojot VPP BOOT veidu (angļu val. Build-Own-Operate-Transfer), kā īstenošanu reglamentē Publisko iepirkumu likums.

Tāpat ir izstrādāta standartizētā siltumapgādes pakalpojuma koncesijas līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas dokumentācija un paskaidrojošā metodoloģija. Tā ir sagatavota, ņemot vērā likumprojekta “Koncesiju likums” normas, atbilstoši likumprojekta izstrādes stadijai 2006.gada 20.decembrī. Lai interpretētu likumprojektā ietvertās normas, ir ņemti vērā Eiropas Savienības ieteikumi VPP jomā. Tāpat arī izmantoti materiāli par citu valstu labāko praksi šādu projektu īstenošanā.

Standartizētā koncesijas līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas un iepirkuma konkursa dokumentācija, kā arī to paskaidrojošā metodoloģija ir publicēta Ekonomikas ministrijas mājaslapā (sadaļā “Valsts un privātā partnerība” http://www.em.gov.lv/em/2nd/?cat=15278) un LIAA mājaslapā (www.liaa.gov.lv).

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!