• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likuma "Grozījumi likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām"" otrreizēju caurlūkošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.1999., Nr. 364/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par S.Meliņu Par K.Lībani Par G.Dambergu

Vēl šajā numurā

04.11.1999., Nr. 364/365

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts prezidents

Veids: raksts

Pieņemts: 22.10.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta raksts

Par likuma "Grozījumi likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām"" otrreizēju caurlūkošanu

(Saeimas dok.nr.1208)

Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem

Augsti godātais Straumes kungs!

Politisko partiju darbība ir viens no Latvijas politiskās sistēmas pamatelementiem. Tieši caur partijām tiek pausta Latvijas tautas politiskā griba. Tā izpaužas kā atbalsts vienas vai otras partijas vai partiju apvienības sarakstam vēlēšanās, kuru rezultātā tiek īstenota tautas vairākuma izvēlētā politika. Tāpēc ir īpaši svarīgi, lai iespēja paust savu nostāju būtu neapgrūtināta un pietiekami plaša. Tieši no šāda viedokļa es vērtēju Saeimas 21.oktobra sēdē pieņemtos grozījumus likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām".

Satversmes 102.pants paredz tiesības ikvienam apvienoties biedrībās, politiskās partijās un citās sabiedriskās organizācijās. Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencija, kurai pievienojusies arī Latvija, paredz, ka jebkuram cilvēkam ir tiesības uz biedrošanās brīvību, nosakot, ka šo tiesību izmantošanu nedrīkst pakļaut nekādiem ierobežojumiem, izņemot tiem, kas noteikti ar likumu un ir nepieciešami demokrātiskā sabiedrībā, lai aizstāvētu valsts vai sabiedrības drošības intereses. (11.pants.)

Uzskatu, ka likuma "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām" 43. un 47. panta jaunā redakcija, nosakot nepamatotus ierobežojumus partiju darbībai, ierobežo Latvijas pilsoņu likumiskās tiesības.

Saskaņā ar Satversmes 71.pantu nosūtu 1999.gada 21.oktobrī Saeimā pieņemto likumu "Grozījumi likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām"" otrreizējai caurlūkošanai.

Ar cieņu, —

Rīgā 1999.gada 22.oktobrī Vaira Vīķe–Freiberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!