• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu iespējām kopīgai bruņojuma iegādei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2007., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespējām nodrošināt valsti ar bāzes elektroenerģijas ražošanas jaudām

Vēl šajā numurā

13.02.2007., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu iespējām kopīgai bruņojuma iegādei

 

Šā gada 9.–11.februārī Minhenē, Vācijā, notika 43.Minhenes konference “Globālās krīzes – globālā atbildība”, kas veltīta aktuālākajiem starptautiskās drošības politikas jautājumiem.

Konferences ietvaros Aizsardzības ministrijas valsts sekretāram Edgaram Rinkēvičam bija vairākas tikšanās.

E.Rinkēvičam notika sarunas ar Igaunijas un Lietuvas Aizsardzības ministriju pārstāvjiem. Puses pārrunāja iespējas īstenot kopīgas bruņojuma un ekipējuma iegādes Latvijas, Lietuvas un Igaunijas bruņotajiem spēkiem un vienojās februāra beigās vai marta sākumā organizēt Baltijas valstu aizsardzības ministriju Valsts sekretāru sanāksmi, lai apspriestu kopīgu iepirkumu projektus.

Tiekoties ar Vācijas Aizsardzības ministrijas parlamentāro valsts sekretāru Kristianu Šmitu (Christian Schmidt), tika pārrunāta Latvijas un Vācijas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā un atzinīgi novērtēti līdzšinējie sadarbības virzieni. Latvija pateicās Vācijai par atbalstu drošības pasākumu organizēšanā NATO samita laikā Rīgā, ka arī pauda gandarījumu par Vācijas iesaisti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas patrulēšanā. Vācija savukārt norādīja, ka arī turpmāk atbalstīs Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu. Vācija arī pauda gatavību turpināt sadarbību ar Latviju nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālistu, kā arī gaisa satiksmes dispečeru apmācībā. Latvijas un Vācijas sarunās apspriesta arī situācija Afganistānā. Nolemts veidot ciešāku sadarbību civilmilitārajā jomā un turpināt atbalstīt Afganistānas policijas un citu šīs valsts drošības spēku veidošanu.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamentsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!