• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Saeimas delegācijas vizīti Zviedrijā 13.-14.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2007., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EK atbalstu ES fondu līdzekļu novirzīšanai Latvijas 17 reģionu pilsētu izaugsmei

Vēl šajā numurā

13.02.2007., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Saeimas delegācijas vizīti Zviedrijā 13.–14.februārī

 

13. un 14.februārī Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis un viņa vadītā delegācija – Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone, deputāti Vaira Paegle, Dzintars Zaķis, Sergejs Dolgopolovs un Gunārs Laicāns - pēc Zviedrijas parlamenta (Riksdāgs) spīkera Pēra Vesterberga (Per Westerberg) uzaicinājuma uzturēsies oficiālā vizītē Zviedrijā.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētājs tiksies ar vairākām augstām Zviedrijas amatpersonām, tostarp ar Zviedrijas parlamenta spīkeru P.Vesterbergu, premjerministru Fredriku Reinfeldu (Fredrik Reinfeldt), Eiropas lietu ministri Sesīliju Malmstrēmu (Cecilia Malmstrōm), kā arī ar Stokholmas apriņķa gubernatoru Pēru Unkelu (Per Unckel) un Riksdāga komisiju deputātiem.

Vizītes laikā tiks pārrunāti abu valstu sadarbības jautājumi, īpašu uzmanību veltot sadarbībai starp Latvijas un Zviedrijas parlamentiem. Parlamentārieši iecerējuši arī apspriest Latvijas Saeimas, Zviedrijas un Moldovas parlamentu kopīgi īstenoto trīspusējo sadarbības projektu, kura mērķis ir sniegt atbalstu Moldovas parlamentam likumdošanas tuvināšanā Eiropas Savienības (ES) acquis. Ņemot vērā Latvijas prezidentūru Baltijas Ministru padomē 2007.gadā, ar Zviedrijas amatpersonām tiks pārrunāti arī reģionālās sadarbības jautājumi. Savukārt ES kontekstā plānots pārrunāt ES enerģētikas politiku, Vācijas ES prezidentūras prioritātes un Eiropas kaimiņpolitiku.

Pirmajā vizītes dienā, 13.februārī, Saeimas priekšsēdētājam plānota divpusēja tikšanās ar Zviedrijas premjerministru F.Reinfeldu, tikšanās un oficiālas pusdienas ar Zviedrijas parlamenta spīkeru P.Vesterbergu, kā arī Tessinas pils apskate, kur I.Emsis tiksies ar Stokholmas apriņķa gubernatoru P.Unkelu.

Trešdien, 14.februārī, Saeimas priekšsēdētājs un pārējie delegācijas locekļi noklausīsies ārpolitikas debates Zviedrijas parlamentā, kuru laikā Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts (Carl Bildt) prezentēs parlamentam ārpolitikas plānu un ieceres. Šajās 2007.gada centrālajās ārpolitikas debatēs Zviedrijas parlamentā I.Emsis ir aicināts būt par goda viesi. Tā kā arī Latvijas parlamentā ir atjaunotas ārpolitiskās debates, Zviedrijas prakses novērošana varētu būt laba pieredze, kā šādas debates notiek citās valstīs.

Vizītes otrajā dienā Latvijas parlamentārieši tiksies arī ar Riksdāga Vides un tautsaimniecības komisiju un Rūpniecības un tirdzniecības komisiju. Pēcpusdienā paredzēts apmeklēt Stokholmas domi un tikties ar tās priekšsēdētāja vietnieci Ullu Hamiltoni (Ulla Hamilton), kura ir atbildīgā par vides un nekustamā īpašuma jautājumiem.

Vizītes noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs un delegācija apmeklēs Latvijas vēstniecību Zviedrijā, lai tiktos ar tās darbiniekiem un Latvijas kopienas pārstāvjiem Zviedrijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!