• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EP Latvijas deputāta prasību Eiropas Komisijai paskaidrot zemo emisijas kvotu piešķīrumu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2007., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu iespējām kopīgai bruņojuma iegādei

Vēl šajā numurā

13.02.2007., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EP Latvijas deputāta prasību Eiropas Komisijai paskaidrot zemo emisijas kvotu piešķīrumu Latvijai

 

Eiropas Parlamenta deputāts Valdis Dombrovskis ir vērsies pie Eiropas Komisijas (EK) ar rakstisku jautājumu par tās lēmumu vairāk nekā divas reizes samazināt Latvijas pieprasīto siltumnīcas efekta izraisošo gāzu emisiju apjomu 2008.–2012.gadam. Eiropas Komisijai atbilde jāsniedz sešu nedēļu laikā.

Valdis Dombrovskis ir nosūtījis EK rakstisku deputāta jautājumu, kā Eiropas Komisija plāno nodrošināt emisiju kvotu vienlīdzīgu un godīgu sadalījumu, neierobežojot ekonomiskās attīstības iespējas jaunajās ES dalībvalstīs, kuras, atšķirībā no vecajām dalībvalstīm, pilda savas Kioto saistības.  

“Tā vietā lai koncentrētos uz to, lai visas ES dalībvalstis pildītu savas Kioto saistības, Eiropas Komisija uzliek papildu slogu jaunajām dalībvalstīm un ierobežo to ekonomiskās izaugsmes iespējas. Eiropas Komisija ir piešķīrusi Latvijai mazāk par pusi no pieprasītās emisiju kvotas 2008.–2012.gadam. Rezultātā vairāki lieli investīciju projekti ražošanas sektorā Latvijā var palikt nerealizēti un pārcelti ārpus ES robežām,” uzsver Valdis Dombrovskis.

Vairums no jaunajām ES dalībvalstīm jau ir izpildījušas savas Kioto saistības. Pašlaik to prioritāte ir nodrošināt strauju ekonomisko izaugsmi, lai panāktu veco dalībvalstu labklājības līmeni. Latvijā uz vienu iedzīvotāju ir zemākais siltumnīcas efektu izraisošo gāzu izmešu līmenis no visām 27 ES dalībvalstīm. Latvija jau šobrīd ir izpildījusi savas Kioto saistības – paredzams, ka 2010.gadā izmešu daudzums būs par 46% mazāks, salīdzinot ar 1990.gadu. Turpretī vecās ES dalībvalstis nepilda savas Kioto kolektīvās saistības – samazināt izmešu daudzumu par 8%. Neraugoties uz to, Latvijai tiek piešķirts mazāk par pusi no pieprasītās emisiju kvotas, bet, piemēram, Beļģijai un Nīderlandei, kuras nav pat tuvu savu Kioto saistību izpildei, emisiju kvotas vienalga tiek palielinātas.

Zane Lielķikute, EP deputāta Valda Dombrovska preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!