• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu oficiālo vizīti Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2007., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas vienīgās augstākās militārās izglītības iestādes - Nacionālās aizsardzības akadēmijas - 15 gadu jubilejā

Vēl šajā numurā

14.02.2007., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu oficiālo vizīti Zviedrijā

13. un 14.februārī Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis un viņa vadītā delegācija – Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone, deputāti Vaira Paegle, Dzintars Zaķis, Sergejs Dolgopolovs un Gunārs Laicāns – pēc Zviedrijas parlamenta (Riksdāga) spīkera Pēra Vesterberga uzaicinājuma uzturas oficiālā vizītē Zviedrijā.

13.februārī Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis tikās ar Zviedrijas Riksdāga spīkeru P.Vesterbergu un pārrunāja abu valstu kopīgās intereses saistībā ar Baltijas jūras nākotni, īpaši izceļot enerģētikas un vides drošības jautājumus. Saeimas priekšsēdētājs aicināja enerģētikas jautājumus risināt starptautiskā līmenī un saistībā ar Ziemeļeiropas gāzes vada izbūvi informēja Zviedrijas pusi par mūsu valsts ieinteresētību izmantot unikālās Latvijas dabiskās pazemes gāzes krātuves. I.Emsis arī uzsvēra, ka tas ir veids, kā reģionā sekmēt enerģētisko drošību.

Arī Zviedrijas parlamenta spīkers atzina, ka Eiropai ir jārealizē kopīga enerģētikas politika, un norādīja, ka enerģētiskos resursus nedrīkst izmantot politiskiem mērķiem. Tāpat P.Vesterbergs atzina Latvijas pazemes gāzes krātuves par intereses vērtu piedāvājumu.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājs un Riksdāga spīkers pārrunāja arī Eiropas Savienības (ES) aktualitātes un diskutēja par Eiropas nākotni un konstitucionālo līgumu. Tika pārrunāta arī nacionālo parlamentu loma ES koordinācijas jautājumos. Abas puses bija vienisprātis, ka ir nepieciešama lielāka parlamentu iesaiste galveno ES attīstības jautājumu izskatīšanā.

13.februārī Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis oficiālās vizītes Zviedrijā ietvaros tikās ar SEB bankas un “Swedbank” pārstāvjiem.

Zviedrijas banku pārstāvji Saeimas priekšsēdētājam sniedza savu vērtējumu par ekonomisko stāvokli Latvijā un monetāro politiku, tai skaitā par iespējamajiem pasākumiem inflācijas ierobežošanā. SEB un “Swedbank” pārstāvji uzskata, lai ierobežotu inflāciju, Latvijai būtu jāpaceļ nodokļi.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Rīgas kā reģiona ekonomiskās darbības centra attīstība. Attiecībā uz savu darbību Latvijā banku pārstāvji kopumā pauda pozitīvu novērtējumu un atzina Latvijas ekonomiku par perspektīvu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!