• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu oficiālo vizīti Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2007., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Lietuvas medicīnas iestāžu vadītājiem

Vēl šajā numurā

15.02.2007., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu oficiālo vizīti Zviedrijā

 

Trešdien, 14.februārī, noslēdzās Saeimas priekšsēdētāja Induļa Emša un viņa vadītās delegācijas divu dienu oficiālā vizīte Zviedrijā. Latvijas parlamentārieši Zviedriju apmeklēja pēc Zviedrijas parlamenta (Riksdāga) spīkera Pēra Vesterberga uzaicinājuma.

Dienas sākumā Saeimas priekšsēdētājs un Latvijas delegācija kā goda viesi noklausījās Zviedrijas parlamenta šāgada centrālās ārpolitikas debates, kurās Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts prezentēja parlamentam ārpolitikas plānu. Latvijas delegācijas pārstāvji to atzina par interesantu pieredzi.

Latvijas parlamentārieši tikās arī ar Riksdāga Tautsaimniecības un vides komisijas deputātiem. Galvenie sarunu temati bija par enerģētiku un klimata izmaiņām. Pārrunājot Ziemeļeiropas gāzesvada izbūvi, abas puses vienojās, ka maksimāli jāstrādā pie vides novērtējuma ziņojumu analīzes un jāatrod risinājums, kas radītu vismazākos draudus videi un drošībai.

Apspriežot klimata izmaiņu jautājumus, Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka globālās klimata izmaiņas problēmas nevar tikt atrisinātas reģionālā līmenī – šim jautājumam ir jākļūst par ES ārpolitikas tematu. Vienlaikus I.Emsis vērsa uzmanību, ka šos jautājumus jāskata reālistiski, ņemot vērā nepieciešamību vairot ekonomisko konkurētspēju. Sarunu laikā abas puses pārrunāja arī sadarbības iespējas pētniecībā vides zinātnēs.

Tikšanās laikā ar Zviedrijas Eiropas lietu ministri Sesīliju Malmstremu Latvijas puse tika informēta par Zviedrijas prioritātēm Eiropas Savienības politikas kontekstā, kā arī par jauniem akcentiem saistībā ar neseno valdības maiņu Zviedrijā. Ministre izteica gandarījumu par sadarbību ar Baltijas valstīm un norādīja, ka Zviedrija meklē sadarbības partnerus Eiropas nākotnes jautājumu risināšanā. Puses atzina, ka Latvijai un Zviedrijai kopumā saskan viedoklis par tālāku Eiropas Savienības paplašināšanos, par nepieciešamību Eiropas Savienības durvis atstāt atvērtas un pievērst īpašu uzmanību Eiropas Savienības kaimiņvalstīm – Ukrainai, Moldovai un Baltkrievijai.

Latvijas delegācija tikšanās laikā savukārt pievērsa uzmanību nepieciešamībai Eiropas Savienību padarīt tuvāku valstu iedzīvotājiem. Saeimas priekšsēdētājs arī norādīja, ka lielāka uzmanība jāpievērš dažādu jomu politiku saskaņošanai Eiropas Savienībā, piemēram, lai vides politika nenonāktu pretrunā ar enerģētikas vai ekonomikas politiku.

Vizītes otrās dienas laikā tika apmeklēta arī Stokholmas pilsētas dome, kur notika tikšanās ar vicemēri Ullu Hamiltoni.

Vizītes noslēgumā Latvijas delegācija viesojās Latvijas vēstniecībā, kur Saeimas priekšsēdētājs teica uzrunu vēstniecības darbiniekiem un Zviedrijā dzīvojošiem latviešiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!