• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu tālruņa numuru ziņošanai par bez vēsts pazudušiem bērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2007., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu Eiropas Investīciju bankas politikai

Vēl šajā numurā

16.02.2007., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu tālruņa numuru ziņošanai par bez vēsts pazudušiem bērniem

15.februārī Eiropas Komisija pieņēma lēmumu, ar kuru visās dalībvalstīs tālruņa numuru 116000 rezervē palīdzības līnijai, lai ziņotu par bez vēsts pazudušiem bērniem. Gaidāms, ka šim lēmumam drīzumā sekos citi lēmumi par 116 tālruņa līniju rezervēšanu, lai tās izmantotu sociālo pakalpojumu sniegšanai visā ES teritorijā.

“Es ļoti priecājos, ka šodien sperts pirmais lielais solis pretim ES palīdzības tālruņa izveidei, lai ziņotu par bez vēsts pazudušiem bērniem,” teica par telekomunikācijām atbildīgā ES komisāre Viviena Redinga. “Es aicinu dalībvalstis veikt visu nepieciešamo, lai šī palīdzības līnija drīzumā sāktu reāli darboties un vecāki visā Eiropā varētu zvanīt uz šo numuru un nekavējoties saņemt palīdzību.”

116000 ir pirmais šāda veida tālruņa numurs, kas rezervēts visā Eiropā. Saskaņā ar dalībvalstīm saistošu lēmumu visi numuri, kas sākas ar 116, ir rezervēti dažādu Eiropas līmeņa sociālo pakalpojumu vajadzībām. Šo bezmaksas tālruņa līniju mērķis ir sniegt iedzīvotājiem vajadzīgus pakalpojumus – palīdzēt grūtībās nonākušajiem vai veicināt iedzīvotāju labklājību vai drošību. Lai noteiktu tos sociālos pakalpojumus, kuru sniegšanai varētu izmantot 116 numurus, martā tiks izsludināta sabiedriskā apspriešana. Pēc tam šos numurus būs iespējams rezervēt.

Ar lēmumu dalībvalstīm tiek prasīts atļaut piedāvāt noteiktus uzskaitītos pakalpojumus, bet netiek uzlikts pienākums sniegt šos pakalpojumus. Pakalpojumu sniedzēja izvēle būs katras dalībvalsts ziņā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!