• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Eiropas Investīciju bankas politikai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2007., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par enerģētikas politiku un cīņu pret klimata izmaiņām

Vēl šajā numurā

16.02.2007., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Eiropas Investīciju bankas politikai

15.februārī Eiropas Parlaments plenārsesijā Strasbūrā izskatīja Ekonomikas un monetāro lietu komitejas ziņojumu par Eiropas Investīciju bankas (EIB) 2005.gada pārskatu. Ekonomikas un monetāro lietu komitejas viceprezidents Guntars Krasts (Nāciju Eiropas grupa), analizējot EIB gada pārskatu, atbalstīja bankas atteikšanos piedalīties ar finansējumu pretrunīgi vērtētajā Baltijas jūras gāzes vada projektā: “Šo lēmumu var vērtēt kā ļoti izsvērtu – neiesaistīties projektos, kas vājina solidaritāti Eiropas enerģētikas politikā.”

G.Krasts uzteica bankas apņemšanos savā projektu finansēšanas politikā mainīt virzienu no kvantitātes uz kvalitāti, kas labāk atbildīs konkurētspējīgas uzņēmējdarbības interesēm. Viņš arī atbalsta ziņojumā izteikto prasību EIB ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā koncentrēties uz vismazāk attīstītajiem reģioniem, ko banka savā aizdevumu politikā līdz šim nav ievērojusi. G.Krasts uzsvēra, ka “īpaši atbalstāmas ir EIB aktivitātes veicināt vismazāk attīstīto rajonu iekļaušanos uz zinātnes atziņām balstītā ekonomikā un bankas centieni attīstīt finanšu instrumentus, kas būtu izmantojami mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam”. Viņš arī norādīja, ka diemžēl “EIB savās struktūrās nav sekojusi Eiropas Savienības paplašināšanas procesam un, kā ziņojumā norādīts, bankai nav pastāvīgas delegācijas Baltijas jūras reģionā”.

Gada pārskatā EIB galvenā uzmanība tika veltīta piecām jomām: ekonomiskās un sociālās kohēzijas nostiprināšanai Eiropas Savienībā, iniciatīvai “Jauninājumi 2010”, vides aizsardzībai, Eiropas komunikāciju tīklu attīstībai un Eiropas attīstības atbalsta un ārējās sadarbības politikas veicināšanai. Pēc EIB valdes 2005.gada lēmuma šīm piecām jomām tika pievienots arī atbalsts mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!