• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar UNICEF izpilddirektores vietnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2007., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.02.2007., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar UNICEF izpilddirektores vietnieci

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 13.februārī, Rīgas pilī tikās ar UNICEF izpilddirektores vietnieci Rimu Salahu.

Prezidente izteica gandarījumu par R.Salahas vizīti Latvijā, pārstāvot organizāciju, kas daudz pūļu veltījusi bērnu labklājībai pasaulē: “Mana ģimene savā veidā vienmēr bijusi uzticīga UNICEF, jo katrus Ziemassvētkus esam sūtījuši UNICEF kartītes ar bērnu zīmējumiem, atbalstot centienus palīdzēt grūtībās nonākušiem bērniem.”

Sarunā padziļināti tika apspriesta UNICEF darbība Latvijā, palīdzot bērniem, kā arī Latvijas iedzīvotāju palīdzība bērniem citur pasaulē. “Mēs ļoti augstu novērtējam to, ka Latvijas iedzīvotāji nav bijuši vienaldzīgi un ir palīdzējuši ne tikai savas valsts bērniem, bet caur UNICEF projektiem arī bērniem, kas cietuši nesenajā Libānas krīzē vai cunami Dienvidaustrumāzijā,” sacīja R.Salaha.

Abas puses pārrunāja Latvijas un UNICEF kontaktus valsts attīstības sadarbības projektu ietvaros Ukrainā, Moldovā, Gruzijā. Savukārt Latvijas pieredze alternatīvo ģimeņu veidošanā varētu būt noderīga Baltkrievijai, atzīmēja R.Salaha, uzsverot, ka viens no sekmīgiem veidiem, kā bārenim iekļauties pilnvērtīgā dzīvē, ir nepavadīt ilgus gadus internātā, bet gan rast ģimeniskākus dzīves apstākļus.

Tikšanās laikā tika izteiktas bažas par augstāko jaundzimušo mirstības līmeni reģionā, kas noteikts Latvijā, savukārt izteikts gandarījums par atzīstamo izglītības līmeni, kas pasaules mērogā esot ļoti labs. Liela nozīme bērnu tiesību jautājumu stiprināšanā, pēc R.Salahas sacītā, ir sievietes tiesībām sabiedrībā.

R.Salaha augstu novērtēja prezidentes ieguldījumu valsts attīstībā, uzsverot, ka V.Vīķe-Freiberga kā sieviete valsts vadītājas amatā ir izdarījusi ļoti daudz savas valsts demokrātijas stiprināšanā un kalpo par piemēru sievietēm visā pasaulē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!