• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas gatavību piedalīties Vācijas-Krievijas plānotā gāzesvada Baltijas jūrā ietekmes uz vidi novērtēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2007., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Spriežot par Valdības rīcības plāna projektu

Vēl šajā numurā

19.02.2007., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas gatavību piedalīties Vācijas–Krievijas plānotā gāzesvada Baltijas jūrā ietekmes uz vidi novērtēšanā

16.februārī vides ministrs Raimonds Vējonis nosūtīja vēstuli Krievijas, Vācijas, Dānijas, Zviedrijas un Somijas atbildīgajām institūcijām, kurā norādīja uz Latvijas gatavību piedalīties ietekmes uz vidi novērtēšanā “Nord Stream AG” gāzesvada izbūvei Baltijas jūrā.

Vēstulē vides ministrs norāda uz nepieciešamību veikt detalizētāku ietekmes uz vidi novērtējuma procedūru, tajā ietverot gāzesvada maršruta plānošanas, izpētes, būvniecības un nodošanas ekspluatācijā, ekspluatācijas laika un pēcekspluatācijas posmu analīzi.

R.Vējonis pauž bažas par nepietiekamo visu vides aizsardzības un riska aspektu analīzi. Viņš uzsver: “Jāveic ne tikai plašāka analīze potenciālā ķīmiskā piesārņojuma gadījumā, tā kā gāzesvada trases izbūve ir plānota caur teritorijām, kurās iespējama nogremdēto ķīmisko ieroču atklāšana, bet ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumā noteikti ir jāsniedz arī visu iespējamo risinājumu un to ietekmes izvērtējums.”

Tāpat vēstulē ministrs uzsver nepieciešamību izanalizēt visu iespējamo gāzesvada avārijas situāciju radīto ietekmju domino efektu.

24.janvārī Vides ministrijā notika sabiedriskā apspriešana par Baltijas jūrā plānotā gāzesvada celtniecību no Krievijas uz Vāciju.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!