• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nepieciešamo finansējumu pašvaldībām vētras radīto seku novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2007., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts kopbudžeta izpildi janvārī

Vēl šajā numurā

19.02.2007., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nepieciešamo finansējumu pašvaldībām vētras radīto seku novēršanai

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija nosūtījusi Finanšu ministrijai jau otro pieprasījumu piešķirt pašvaldībām līdzekļus vētras radīto seku novēršanai no Finanšu ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammas ‘’Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem’’.

Pašvaldību iesniegto dokumentu izvērtēšanas un līdzekļu pieprasījuma pastāvīgās komisijas sēdē nolemts atbalstīt finansējuma piešķiršanu 27 992 latu apmērā Embūtes pagasta padomei Vībiņu ciema ūdensapgādes sistēmas atjaunošanai, bet Īves pagasta Tiņģeres brīvdabas estrādes jumta remontam piešķirt finansējumu 593 latu apmērā.

Kuldīgas rajona padomei Pelču speciālās internātskolas – attīstības centra jumta remontam piešķirs 1050 latu finansējumu. Kursīšu pagasta pašvaldības remontam piešķirs finansējumu 1966 latu apmērā.

Tāpat sēdē tika nolemts, ka Lielupes pagasta pašvaldības ‘’Pagasta padome – Baznīca’’ posms Pildas – Lāči pagrieziena gar jūras krastu ceļa remontam tiks piešķirti 28 494 lati. Pelču pagasta padome pamatskolas ēkas jumta remontam saņems 4046 latus, Priekules pirmsskolas izglītības iestādes ‘’Dzirnaviņas’’ ēkas jumta remontam saņems 555 latu, savukārt Vārves pagasta padome Ventavas ciemata ūdensapgādes sistēmas atjaunošanai saņems finansējumu 36 285 latu apmērā.

Piltenes pilsētas domei komisija nolēma piešķirt 8723 latu finansējumu Piltenes pilsētas domes un pirmsskolas izglītības iestādes ‘’Taurenītis’’ jumta remontam, kā arī pilsētas ūdens attīrīšanas un notekūdeņu attīrīšanas baseinu starpsienu remontam.

Lai pašvaldības novērstu šā gada 14. un 15.janvārī vētras radītos zaudējumus skolās un bērnudārzos, kā arī objektos, kas nepieciešami būtisku pašvaldību funkciju izpildes nodrošināšanai, valdība rezervēja līdzekļus 350 tūkstošu latu apmērā.

Lai pašvaldības varētu saņemt dotācijas no Finanšu ministrijas apakšprogrammas ‘’Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem’’, jāiesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai akts, ka zaudējumi radušies katastrofu vai dabas stihiju rezultātā, un apraksts par konstatētiem zaudējumiem un bojājumiem. Nepieciešama detalizēta radīto zaudējumu novēršanas koptāme ar veicamo darbu un pasākumu izmaksu kalkulāciju, apliecinājums no būvvaldes, ka koptāmes aprēķinā iekļautās cenas atbilst vidējām tirgus cenām.

Tāpat pašvaldībai jāiesniedz apliecinājums, ka objekts ir pašvaldības īpašumā vai valdījumā, pārraudzībā, kā arī jānorāda informācija par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru objektam radīto zaudējumu novēršanai, nodarītajiem zaudējumiem, par ko pašvaldībai nepienākas vai pienākas apdrošināšanas atlīdzība, garantiju remonti, kā arī jānorāda resursu (ieņēmumu) un plānoto izdevumu tāmes.

Finanšu ministrija divu nedēļu laikā pēc ministrijas pieprasījuma saņemšanas izskata iesniegto pieprasījumu, pārbauda un izvērtē finansiālo pamatojumu.

Ministram līdz šā gada 1.martam jāiesniedz Ministru kabinetā detalizēta informācija par visiem pašvaldību objektiem, kuriem tika piešķirti valsts budžeta līdzekļi vētras radīto seku novēršanai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājas vietniece Ilze Dišlere

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!