• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības palīdzību "Latvijas dzelzceļam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1999., Nr. 366/367 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunām statistikas grāmatām

Vēl šajā numurā

05.11.1999., Nr. 366/367

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības palīdzību "Latvijas dzelzceļam"

Vakar, 4.novembrī, Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā telpās Torņa ielā 4 tika parakstīti divi līgumi par sliežu piegādi un "Latvijas dzelzceļa" metināšanas ceha modernizāciju, kuru kopējās izmaksas ir 5 miljoni eiro (3 miljoni latu). Finansējumu pilnībā nodrošina Eiropas Savienības 1998.gada PHARE Liela mēroga infrastruktūras fonds, un tas ir dāvinājums, kas sniedz ievērojamu atbalstu VAS "Latvijas dzelzceļš".

Sliežu piegādes līguma ietvaros paredzēta 5100 tonnu sliežu piegāde "Latvijas dzelzceļam" aptuveni 40 km sliežu ceļa noklāšanai. Sliedes paredzētas austrumu–rietumu koridora uzlabošanas programmas rekonstrukcijas projekta uzsākšanai. Minētās programmas ietvaros ir noslēgts līgums ar Eiropas investīciju banku (EIB), un tas paredz atjaunot 300 km sliežu ceļa, kā arī veikt Ventspils ostas dzelzceļa mezgla celtniecību.

Metināšanas ceha modernizācijas līguma ietvaros "Latvijas dzelzceļa" metināšanas ceham Rīgā paredzēts piegādāt un uzstādīt eletrisko kontaktmetināmo mašīnu un ar to saistītās iekārtas un aprīkojumu. Pašreizējā metināšanas cehā tiek veikta līdz pat 800 m garu sliežu metināšana, taču ceham nepieciešama tehnoloģijas modernizācija, lai varētu metināt sliedes un sliežu posmus ar Eiropas kvalitātes tehnoloģiju iepriekš minētajam rekonstrukcijas projektam.

Šis ir jau otrais līgums par sliežu piegādi "Latvijas dzelzceļam", kuru finansē Eiropas Savienība PHARE programmas ietvaros. Pirmoreiz sliedes par 2,6 miljoniem ekiju (aptuveni 1,56 miljoni latu) tika piegādātas 1998.gadā. Pirms sliežu piegāžu un metināšanas ceha modernizācijas projektu izstrādāšanas PHARE programmas ietvaros tika veikti pētījumi par to nepieciešamību, kā arī sagatavota konkursu dokumentācija atbilstoši ES prasībām. Tika veikta arī "Latvijas dzelzceļa" austrumu–rietumu koridora modernizācijas izpēte. Pavisam ES PHARE programma kopš 1996.gada "Latvijas dzelzceļam" piešķīrusi 8,4 miljonus eiro (aptuveni 5 miljonus latu).

Satiksmes ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!