• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespēju importēt lopbarības graudus no Krievijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2007., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kopīgu stratēģiju satiksmes drošības problēmu risināšanai

Vēl šajā numurā

23.02.2007., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespēju importēt lopbarības graudus no Krievijas

 

Latvijas cūkkopjiem ir iespēja importēt lopbarības graudus no Krievijas – tā pēc tikšanās ar Krievijas Graudu savienības viceprezidentu Andreju Slavutinu pastāstīja zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.

“Ņemot vērā, ka Latvijas cūkkopju vidū jau kādu laiku valda satraukums lopbarības graudu deficīta dēļ, manuprāt, šī ir lieliska iespēja, kura noteikti būtu jāizmanto,” norādīja zemkopības ministrs. Turklāt graudus lopbarības vajadzībām Latvijā var importēt ar samazinātu muitas nodokli, piemēram, muitas nodoklis kviešu graudu importam tarifu kvotu ietvaros sastāda tikai 12 eiro par vienu tonnu.

22.februārī zemkopības ministrs ir nosūtījis arī vēstuli Latvijas Cūku audzētāju asociācijai, kurā informē par šādu iespēju un par kārtību, kādā graudi no Krievijas importējami.

Lai veiktu graudu importu, ir vajadzīga importa licence, tādēļ saimniecībai vispirms ir jāvēršas Lauku atbalsta dienestā. Lauku atbalsta dienesta speciālisti interesentus informēs arī par importa veikšanas kārtību un nepieciešamajiem dokumentiem.

Savukārt kontaktus Latvijas lauksaimniekiem ar graudu tirgotājiem Krievijā palīdzēs nodibināt specializētais atašejs Latvijas Republikas vēstniecībā Krievijas Federācijā Aivars Graudiņš.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!