• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot dziļu līdzjūtību Alsungas traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem Valsts prezidente. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2007., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēstule par Latvijas Pasta problēmu

Vēl šajā numurā

27.02.2007., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot dziļu līdzjūtību Alsungas traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem Valsts prezidente

 

“Šī ir bijusi nelaimes un traģēdijas nakts Latvijai. Šorīt mūs pārsteidza ziņa par daudzu cilvēku bojāeju šajā aukstajā ziemas naktī, izceļoties ugunsgrēkam pansionāta ēkā, kur mitinājās ļaudis, kuri īsti nevar gādāt paši par sevi.

Izsaku visdziļāko līdzjūtību visiem cilvēkiem, kuri pagājušās nakts traģēdijā Alsungas pagastā zaudējuši savus tuviniekus. Domās esmu kopā un sēroju līdz ar jums. Savās zaudējuma sāpes neesat vieni, jo šī ugunsnelaime, ar savu posta darbu paņemot mirklī tik daudzu cilvēku dzīvības, ir visas Latvijas traģēdija.

Ziemas aukstākajās nedēļās ik gadu Latvijā jācīnās ar ugunsnelaimēm, kas izcēlušās, cilvēkiem sildoties un sildot savus mitekļus, kā vien var, pārkurinātu krāšņu dēļ, nepareizas sildierīču lietošanas dēļ un dažādu nepamanītu sildierīču, elektrības vadu, dūmvadu bojājumu dēļ.

Es no sirds aicinu ļaudis būt ārkārtīgi uzmanīgiem un apdomīgiem visās darbībās ar uguni un sildierīcēm kā mājās, tā darbavietās, neatstāt bērnus, slimos un nevarīgos vienus šajā laikā, kā arī būt iejūtīgiem un izpalīdzīgiem pret visiem apkārtējiem.”

 

Somijas prezidente

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir saņēmusi vēstuli no Somijas prezidentes Tarjas Halonenas, kurā prezidente savā un Somijas tautas vārdā pauž līdzjūtību saistībā ar 23.februāra naktī Alsungā notikušo nelaimi, kurā tik daudzi cilvēki zaudēja dzīvību un vēl daudzi tika nopietni ievainoti. Somijas prezidente savā un Somijas tautas vārdā izsaka līdzjūtību Latvijas prezidentei, visu bojāgājušo un ievainoto cilvēku tuviniekiem, kā arī visiem, kurus šī traģēdija skārusi.

Valsts prezidenta preses dienests

Somijas premjerministrs

Ministru prezidents Aigars Kalvītis saņēmis Somijas premjerministra Matti Vanhanena līdzjūtības vēstuli.

Somijas premjerministrs savā un Somijas valdības vārdā pauž visdziļāko līdzjūtību Alsungas traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem.

Matti Vanhanens ir satriekts par traģisko ugunsgrēku Alsungā, kurā, neskatoties uz Latvijas ugunsdzēsēju un glābēju varonīgajiem pūliņiem, ir zaudētas cilvēku dzīvības un daudzi ir guvuši ievainojumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Ārlietu ministrs

Ārlietu ministrs Artis Pabriks izteica visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus Alsungas aprūpes centrā “Reģi” bojāgājušo tuviniekiem. Ministrs pauda cerību, ka cietušie un bez pajumtes palikušie visdrīzākajā laikā saņems visu nepieciešamo palīdzību. 

“Latvija ir maza valsts, un katra dzīvība mums ir jo īpaši dārga. Pagājušās nakts notikumi ir liela traģēdija, jo uguns nav saudzējusi tos, kuriem aprūpe un drošs mājoklis ir īpaši nepieciešams. Šī ir nelaime, kas mums visiem kopīgi ir jāpārdzīvo, sniedzot palīdzīgu roku cietušajiem,” uzskata ārlietu ministrs.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

06.JPG (29936 bytes)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Labklājības ministre

Labklājības ministre Dagnija Staķe izteica līdzjūtību sociālā aprūpes centra “Reģi” ugunsgrēkā bojāgājušo un cietušo ģimenēm un tuviniekiem. Ministre kopš notikuma nakts uzturējās Alsungā, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar palīdzības sniegšanu izglābtajiem pansionāta iedzīvotājiem. 

“Tagad visbūtiskākais ir noskaidrot ugunsgrēka izcelšanās iemeslus un darīt visu, lai nekas tāds nekad nākotnē vairs neatkārtotos. Tikpat svarīgi ir gādāt par palīdzību bojāgājušo ģimenēm un pēc iespējas ātrāk rast jaunas pastāvīgas mājvietas izglābtajiem pansionāta iedzīvotājiem,” uzsvēra labklājības ministre.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!