• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Igaunijas Republikas neatkarības gadadienā 24.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2007., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadoties no Gunāra Meierovica Doma baznīcā 2007.gada 24.februārī

Vēl šajā numurā

27.02.2007., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Igaunijas Republikas neatkarības gadadienā 24.februārī

Valsts prezidente

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 24.februārī tālsarunā ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu sveica Igauniju visas Latvijas vārdā tās Neatkarības dienā. “Mēs vēlam visai Igaunijas tautai skaistu Neatkarības dienu, par spīti šodien Igaunijā valdošajam spelgonim. Latvija dzīvo Igaunijai līdzi, visu iepriekšējo nedēļu Latvijas medijos, īpaši radio, bija daudz Igaunijai un tās kultūrai veltītu programmu, tā ka mēs savās domās esam ar jums arī šodien, Igaunijas valsts Neatkarības dienā,” sacīja prezidente.

Sarunā liela uzmanība tika veltīta arī Alsungā notikušajai traģiskākajai ugunsnelaimei Latvijā, pārrunājot valstiska līmeņa uzdevumus šīs krīzes seku likvidēšanā un preventīvu pasākumu plānošanā. T.H.Ilvess, izsakot savas valsts vārdā visdziļāko līdzjūtību Alsungas pansionāta “Reģi” ugunsgrēkā bojāgājušo tuviniekiem, atzīmēja, ka tas ir pamudinājums arī Igaunijai pārskatīt savu sociālās aprūpes iestāžu ugunsdrošības jautājumus.

Valsts prezidenta preses dienests

Ārlietu ministrs

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 24.februārī nosūtījis apsveikuma vēstuli Igaunijas ārlietu ministram Urmasam Pētam (Urmas Paet), sveicot igauņu tautu neatkarības proklamēšanas 89.gadadienā.

“Godinot Igaunijas Republikas Neatkarības dienas svinības, vēlos Jūs sirsnīgi sveikt šajos svētkos un novēlēt Igaunijas valstij un tautai arī turpmāku uzplaukumu un labklājību,” raksta A.Pabriks. Ministrs izsaka prieku par sadarbības attīstību un pauž cerību, ka tā turpinās attīstīties gan abu valstu starpā, gan reģionālo un starptautisko organizāciju ietvaros.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!