• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Taizemes vēstnieces atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2007., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atšķirību samazināšanos starp ASV un ES inovāciju jomā

Vēl šajā numurā

28.02.2007., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Taizemes vēstnieces atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 27.februārī Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Taizemes vēstnieci Latvijā Čitriju Pintongu, uzmanību pievēršot Latvijas un Taizemes divpusējās sadarbības perspektīvai un ES – Āzijas dialogam. Apspriežoties par divpusējiem kontaktiem, prezidente pievērsa uzmanību savstarpējo ekonomisko un tūrisma attiecību paplašināšanas iespējām.

Abas puses pārrunāja Taizemes iekšpolitiskās un ārpolitiskās aktualitātes pēc pagājušā gada septembrī notikušā militārā apvērsuma.

Prezidente lūdza vēstnieci nodot sveicienus Taizemes karalim – visilgāk tronī līdz šim esošajam kādas pasaules valsts monarham.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētāja

27.februārī Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Taizemes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Čitriju Pintongu, kas bija ieradusies atvadu vizītē.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Taizemi vērtējamas kā stabilas, un izteica cerību par kontaktu paplašināšanos starp abām valstīm, īpaši tūrisma jomā.

Informējot par politisko situāciju savā valstī, Taizemes vēstniece Č.Pintonga pastāstīja, ka pašlaik notiek darbs pie jaunas konstitūcijas izveides un jau šā gada beigās tiek plānotas demokrātiskas parlamenta vēlēšanas.

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis atzina, ka Latvija ir ieinteresēta attīstīt divpusējo sadarbību ar Taizemi, īpaši tūrisma un tirdzniecības jomā, un aicināja Taizemi ieviest atvieglojumus vīzu režīmam ar mūsu valsti tāpat kā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Viņš arī atzinīgi novērtēja Taizemes iesniegto līgumprojektu par divpusējo vīzu režīma atcelšanu diplomātisko un dienesta pasu turētājiem. Vēstniece pauda viedokli, ka šī līguma parakstīšana “varētu būt labs sākums kontaktu attīstīšanai”.

Sarunas laikā puses pieskārās arī jautājumiem, kas skar sadarbības intensificēšanu starptautisko organizāciju ietvaros ar Āzijas reģiona valstīm.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniecei par viņas darbu un pasniedza piemiņas medaļu. 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!