• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darbības virzieniem ekonomiskajā un finanšu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2007., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

28.02.2007., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darbības virzieniem ekonomiskajā un finanšu jomā

 

27.februārī Briselē notikušajā Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes sanāksmē ES dalībvalstu finanšu ministri izskatīja t.s. Galveno jautājumu dokumentu – dokumentu, kas nosaka prioritāros darbības virzienus ekonomiskajā un finanšu jomā īsā un vidējā termiņā.

Ministri atzina par prioritātēm turpmāko fiskālo konsolidāciju un budžeta optimizāciju, ņemot vērā pensiju un veselības aizsardzības sistēmas reformas, strukturālo reformu veicināšanu, Lisabonas stratēģijas ieviešanu, Ekonomiskās un monetārās savienības stiprināšanu un finanšu tirgu integrāciju.

Pateicoties dažu dalībvalstu, tai skaitā Latvijas, finanšu ministru aktīvajai rīcībai, netika atbalstīts Latvijas valdības deklarācijai neatbilstošs Vācijas prezidentūras sākotnējais ierosinājums paātrināt darbu pie ciešākas un tālākas harmonizācijas tiešo nodokļu jomā, tai skaitā pie kopējas konsolidētās uzņēmuma ienākuma nodokļa bāzes, kas netieši izrietēja no šī ierosinājuma.

Aktīvas viedokļu apmaiņas rezultātā ministri panāca vienošanos par tādu redakciju Galveno jautājumu dokumenta sadaļai par nodokļu politiku, kura pilnībā ievēro to dalībvalstu viedokļus, kuras neuzskata Eiropas Savienības kompetences palielināšanu tiešo nodokļu jomā par šā brīža prioritāti.

Kā zināms, kopš Eiropas Komisija ar dažu dalībvalstu atbalstu mērķtiecīgi virza priekšlikumus par lielāku harmonizāciju tiešo nodokļu jomā, Latvija ir iestājusies pret šādām iniciatīvām.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!