• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar jauno Rīgas domes priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2007., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.03.2007., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar jauno Rīgas domes priekšsēdētāju

 

02.JPG (20415 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, pirmoreiz oficiāli tiekoties ar 19.februārī ievēlēto Rīgas mēru Jāni Birku
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I. 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 28.februārī Rīgas pilī tikās ar jaunievēlēto Rīgas mēru Jāni Birku, lai pārrunātu Rīgas attīstībai nozīmīgus jautājumus un Rīgas domes jaunās vadības nostāju dažādu aktuālu jautājumu risināšanā.

Valsts prezidente sarunā uzsvēra Rīgas ekonomiskās izaugsmes nozīmi visas Latvijas iedzīvotāju labklājībā. Prezidente izjautāja mēru par situāciju Rīgas brīvostā un tās attīstības iespējām.

Uzsverot Dziesmu svētku tradīcijas vienojošo un patriotisko spēku, prezidente pauda bažas un satraukumu par situāciju, kad gadu pirms nākamajiem Dziesmu svētkiem estrāde Mežaparkā ir tik sliktā tehniskā stāvoklī un nevedas darbi pie jaunas estrādes. Rīgas mērs apliecināja, ka panākta sadarbības vienošanās ar Kultūras ministriju un turpināsies darbs pie jaunas estrādes izveidošanas, bet uz nākamā gada Dziesmu svētkiem tiks saremontēta esošā estrāde. Prezidente mudināja konkursā par estrādes projektu veikt plašas, pat starptautiskas konsultācijas, lai būtu iespējams uzcelt pēc iespējas akustiski un arhitektoniski kvalitatīvu estrādi.

Prezidente sarunā vēlreiz apliecināja savu principiālo atbalstu Nacionālās bibliotēkas ēkas un koncertzāles celtniecībai Rīgā, atzīmējot, ka tie ir būtiski projekti, ja Rīga vēlas attīstīties kā kultūras pilsēta Latvijas iedzīvotājiem un tās apmeklētājiem no visas pasaules.

Prezidente izjautāja J.Birku par bērnudārzu trūkumu Rīgā un Rīgas domes plāniem šīs problēmas risināšanā. Saistībā ar Alsungas traģēdiju prezidente uzrunāja mēru arī par domes sociālo palīdzību maznodrošinātiem cilvēkiem, pansionātu iemītniekiem un bezpajumtniekiem.

V.Vīķe-Freiberga pārrunāja arī ar pilsētas un tās iedzīvotāju drošību saistītus jautājumus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!