• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem grāmatas "En Nombre de la Libertad" atvēršanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2007., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar jauno Rīgas domes priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

01.03.2007., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem grāmatas “En Nombre de la Libertad” atvēršanā

 

Vakar, 28.februārī, klātesot ārvalstu vēstniekiem un citiem lūgtajiem viesiem, Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē notika Ausmas Cimdiņas biogrāfiskās grāmatas par Vairu Vīķi-Freibergu “Brīvības vārdā” spāņu valodas izdevuma atvēršana.

Šā notikuma sakarā Valsts prezidente uzrunāja aicinātos viesus, paužot savu attieksmi: 

“Es vēlētos vispirms atkārtoti pateikties grāmatas autorei profesorei Ausmai Cimdiņai par viņas darbu, pie kura viņa ķērās īsi pēc manas ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā ar domu, ka šī jaunievēlētā Latvijas prezidente pat daudziem Latvijā nebija īsti labi pazīstama.

Manuprāt, caur šo vienu – manu – dzīvesstāstu, liekot akcentu uz ticību Latvijas brīvībai un neatkarībai, profesore Cimdiņa ir atspoguļojusi ļoti lielas latviešu tautas daļas dzīvesgājumu un likteņus. Tas varētu būt viens no iemesliem, kādēļ grāmata ārzemēs ir guvusi tik plašu ievērību un kādēļ arvien rodas pieprasījums pēc tās tulkojumiem citās valodās. Grāmatā patiesi atspoguļoti liktens pavērsieni, kādi mūsu tautas locekļiem bijuši īpaši un citādi nekā daudziem citiem. Liela pasaules daļa tos nepazīst. Mums tagad ir jādara viss, ko varam, lai mēs pasauli ar sevi iepazīstinātu.

Paldies visiem, kuri ir piedalījušies šīs grāmatas no jauna atdzimšanā tieši spāņu valodā runājošai, ļoti plašai pasaules publikai.”

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!