• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību tieslietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.1999., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību tieslietās (turpinājums)

Vēl šajā numurā

09.11.1999., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību tieslietās

Piektdien, 5.novembrī, tieslietu ministrs Valdis Birkavs pēc atgriešanās no darba vizītes Reikjavīkā rīkoja preses konferenci. Svarīgākais pārrunu temats bija — Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tieslietu ministru sanāksmē Islandē apspriestie sadarbības jautājumi tieslietās: secinājumi un perspektīvas. Ko tālākas sadarbības rezultātā iegūs Latvijas tiesas?

V.Birkavs žurnālistiem pastāstīja: — Reikjavīkā tikās piecu Ziemeļvalstu un triju Baltijas valstu tieslietu ministri. Pēc būtības tā ir jauna dimensija formulai "5 plus 3". Vienojāmies izveidot kontaktgrupu, kura koordinēs darbu šādu sanāksmju starplaikā. Paredzēts, ka nākamā tikšanās būs 2001.gadā. Vai tā notiks Rīgā, Tallinā vai Helsinkos — tas vēl nav konkrēti zināms. Esmu piedāvājis piecus projektus kopīgai sadarbībai. Pirmais — satīklot tiesas un ne tikai vienotā datorsistēmā, bet arī sapārot — lai ikkatrai tiesai Latvijā būtu partnertiesa kādā no šīm valstīm. Tas dos iespēju apmainīties pieredzē, uzlabot tiesu darbu. Otrais projekts — satīklot Tiesnešu mācību centrus. Baltijas valstu Tiesnešu mācību centrs jau sadarbojas, redzam, ka ir līdzīgas risināmās problēmas. Trešais projekts ir "Nord–Balt" cietumu projekti, ceturtais — ir vēlme satuvināt tos juristus, tos cilvēkus, kuri piedalās likumu izstrādē dažādās valstīs. Ziemeļvalstīs tāda pieredze ir piekopta, un rezultātā izdevies radīt labus likumus. Piektais projekts iecerēts par iedzīvotāju tiesisko izglītošanu.

Šeit gan jāpiebilst, ka sakarā ar daudziem grozījumiem mūsu likumos pat juristiem ir samērā sarežģīti izsekot visām šīm pārmaiņām likumos. Šai nolūkā būtu lietderīgi Juridiskajā augstskolā izveidot kopīgu projektu, veikt salīdzinošus pētījumus par tiesu sistēmu šajās astoņās valstīs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!