• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas Tautas Republikas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2007., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par videopētījuma "Eiropa kafijas biezumos" prezentāciju Eiropas Parlamentā

Vēl šajā numurā

02.03.2007., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas Tautas Republikas vēstnieka vizīti Saeimā

 

28.februārī Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čžanu Liminu, kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Ārlietu komisija informē, ka Ārlietu komisijas priekšsēdētājs ar Ķīnas vēstnieku pārrunāja parlamentārās sadarbības aspektus.

Vēstnieks Č.Limins iepazīstināja ar vēstniecības aktivitātēm un iecerēm Latvijā. Vēstnieks akcentēja nepieciešamību veicināt arī parlamentārās sadarbības dimensiju abu valstu starpā, uzsverot, ka Ķīnas parlamentā Ārlietu komisijas vadītājs ir ietekmīga valsts amatpersona. Savukārt A.Bērziņš īsumā informēja par Ārlietu komisijas lomu, šā brīža aktualitātēm komisijas darbā un izteica cerību, ka radīsies iespēja nodibināt kontaktus un tikties arī ar savu kolēģi, piemēram, Ķīnas apmeklējuma laikā.

Atbildot uz vēstnieka bažām par dažādu parlamenta sadraudzības grupu veidošanu attiecībā uz Ķīnu un izteikto cerību par vienas vienotas deputātu grupas izveidošanos Saeimā, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs izskaidroja deputātu grupu veidošanas liberālo kārtību. Kā atzina A.Bērziņš, tas vien, ka Saeimā izveidotā grupa sadarbībai ar Ķīnu ir parlamentā visplašāk pārstāvētā, nozīmē, ka attiecībām ar šo valsti tiek pievērsta liela uzmanība.

Skaidrojot Latvijas pozīciju attiecībās ar Ķīnu, komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvija jau kopš deviņdesmito gadu vidus nemainīgi pieturas pie vienas Ķīnas politikas, taču tai pašā laikā tas neliedz veidoties dažādiem kontaktiem, piemēram, ar Taivānu.

Pieskaroties citiem divpusējiem jautājumiem, gan A.Bērziņš, gan vēstnieks atzina, ka pēdējā laikā abu valstu sadarbība ir attīstījusies pietiekami strauji, līdz ar to būtu jāturpina iesāktais.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!