• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - vēstulē ģenerālprokuroram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.1999., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - vizītē Somijas Republikā

Vēl šajā numurā

09.11.1999., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— vēstulē ģenerālprokuroram

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pagājušajā nedēļā, 5.novembrī, nosūtīja vēstuli Latvijas Republikas ģenerālprokuroram Jānim Skrastiņam.

Vēstulē Valsts prezidente izsaka neapmierinātību ar situāciju, ka ģenerālprokurors nav atsaucies uz Valsts prezidentes atkārtotiem mutiskiem (1999. gada 6.oktobrī) un rakstiskiem (1999.gada 28.septembrī un 18.oktobrī) lūgumiem būt pastāvīgi informētai par izmeklēšanas gaitu pedofilijas lietā, tādējādi neievērojot Prokuratūras likuma 23.panta 4.daļas prasības.

V.Vīķe–Freiberga izsaka atkārtotu lūgumu informēt par izmeklēšanas gaitu ne retāk kā reizi nedēļā prezidenti personīgi, nevis ar masu mediju starpniecību.

Valsts prezidente īpaši uzsver, ka jebkuri lēmumi un izmeklēšanas darbības minētajā lietā ir valstiski nozīmīgas, jo valstiski nozīmīgs ir konkrētais izmeklējamais noziedzīgais nodarījums. Šajā sakarā Valsts prezidentei nav pieņemama Ģenerālprokuratūras vēlēšanās vienpusīgi izlemt, kura informācija būtu uzskatāma par valstiski nozīmīgu un saskaņā ar Prokuratūras likumu sniedzamu Valsts prezidentam un kura ne.

Valsts prezidente lūdz iespējami ātrākā laikā sniegt minēto informāciju, kā arī jau 28.septembrī pieprasīto informāciju par Finansu policijas darbinieka Helmuta Skujas lietu, jo uzskata, ka policijas darbinieka slepkavības mēģinājums ir likuma pārkāpums ar valstisku nozīmi.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

 

 

s

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!