• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieredzes apmaiņu starptautiskajā adopcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.1999., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kases vienoto kontu

Vēl šajā numurā

09.11.1999., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieredzes apmaiņu starptautiskajā adopcijā

Vakar, 8.novembrī, Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas pārstāvji tikās ar Zviedrijas valsts padomes delegāciju starptautiskās adopcijas lietās.

Sarunu sākot, Bērnu tiesību apakškomisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš iepazīstināja viesus ar apakškomisijas pārstāvjiem un galvenajiem darba virzieniem. Tikšanās dalībnieki pārrunāja bērnu adopcijas praktisko norisi un likumdošanas normas, kas saskaņotas ar starptautiskajām bērnu tiesību aizsardzības konvencijām. Atbildot uz jautājumu par iespēju gūt informāciju par zviedru audžuvecāku adoptētajiem Latvijas bērniem, viesi paskaidroja, ka Zviedrijas bērnu adopcijas pārvalde, ko viņi pārstāv, uzrauga šo procesu un Zviedrijā ir vairākas bezpeļņas organizācijas, kas apkopo un sniedz informāciju par bērnu dzīvi jaunajā ģimenē. Patlaban Zviedrijā dzīvo ap piecdesmit no Latvijas adoptētu bērnu.

Tikšanās laikā pārrunāta iespēja bērnus adoptēt viena dzimuma partneru ģimenēs. Latvijā patlaban notiek diskusija par likumprojektu, kas paredz viena dzimuma personu kopdzīves reģistrāciju, bet Zviedrijā tāds likums pieņemts jau 1994.gadā. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka adopcijas procesā pirmām kārtām jāievēro bērna intereses, nevis pieaugušo vēlme iegūt bērnu. Viesi pauda Zviedrijā dzīvojošo audžuvecāku interesi par to, kas būtu darāms, lai adopcijas process Latvijā neaizņemtu tik ilgu laiku. A.Bērziņš uzsvēra, ka patlaban likumdošana paredz tieši tādu procedūru, un tā garantē bērna drošu nokļūšanu audžuvecāku ģimenē.

Sarunas nobeigumā tikšanās dalībnieki izteica pārliecību, ka šādas tikšanās ir ļoti vēlamas un sniedz vērtīgu informāciju kā Zviedrijas, tā Latvijas pārstāvjiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!