• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu sociālās aprūpes pakalpojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2007., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieteikšanos ES atbalstam par enerģijas kultūraugiem

Vēl šajā numurā

06.03.2007., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu sociālās aprūpes pakalpojumiem

 

Labklājības ministrija (LM) informē, ka pēdējos piecos gados finansējums sociālajai aprūpei valstī ir palielinājies uz pusi – no 11,7 miljoniem latu 2002.gadā līdz 22,4 miljoniem latu 2007.gadā.

90% no visiem sociālajai aprūpei piešķirtajiem līdzekļiem tiek atvēlēti sociālo aprūpes centru finansēšanai. 2007.gadā 33 LM pārraudzībā esošajiem sociālās aprūpes centriem vien ir atvēlēti 20,3 miljoni latu.

Piešķirot valsts finansējumu, tas prioritāri no valsts puses tiek atvēlēts neatliekamo pasākumu veikšanai, piemēram, ugunsdrošības signalizācijas uzstādīšanai, apkures sistēmu rekonstrukcijai un dzīvojamo telpu remontiem, lai nodrošinātu aprūpes centros dzīvojošajiem cilvēkiem pēc iespējas labākus sadzīves apstākļus.

Vienlaikus LM dod līdzekļus arī alternatīvo pakalpojumu attīstībai. Lai gan alternatīvie pakalpojumi ir pašvaldību funkcija, LM ar finansējumu piedalās gan infrastruktūras izveidē (pusceļa mājas, grupu dzīvokļi un mājas), gan sedzot daļu uzturēšanās izmaksu tiem cilvēkiem, kas pāriet uz grupu mājām un dzīvokļiem no ilgstošās sociālās aprūpes iestādēm.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!