• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu pašvaldību vadītājiem izvērtēt darba organizāciju sociālās aprūpes iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2007., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbdienu pārcelšanu 2007.gadā

Vēl šajā numurā

06.03.2007., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu pašvaldību vadītājiem izvērtēt darba organizāciju sociālās aprūpes iestādēs

 

Labklājības ministre Dagnija Staķe aicina visu Latvijas rajonu un pilsētu pašvaldību vadītājus izvērtēt darba organizāciju pašvaldībās esošajās sociālās aprūpes iestādēs. Aicinājumu pievērst īpašu uzmanību darba organizācijai sociālās aprūpes institūcijās ministre paudusi 1.martā nosūtītajā vēstulē visiem rajonu padomju priekšsēdētājiem un pilsētu pašvaldību domju priekšsēdētājiem. 

“Traģiskais nelaimes gadījums “Reģos” apliecina, cik būtiski ir aktualizēt cilvēku drošības jautājumus aprūpes iestādēs visos pārvaldes līmeņos, tāpēc es aicinu šo jautājumu risināšanā iesaistīties un sadarboties arī rajonu un pašvaldību vadītājus, jo tieši viņu atbildībā atrodas lielākā daļa visdažādāko sociālās aprūpes institūciju,” norāda Dagnija Staķe.

Ministre lūdz vienlaikus arī nodrošināt nepieciešamo darbinieku skaitu nakts laikā un brīvdienās, ņemot vērā iestādes iedzīvotāju veselības stāvokli un viņu izvietojumu iestādes ēkās, korpusos vai stāvos.

Tāpat jāpievērš uzmanība iestāžu apkures, elektroinstalāciju un elektrības iekārtu atbilstībai ugunsdrošības prasībām, kā arī nedrīkst pieļaut dažādu sadzīves elektrisko ierīču, piemēram, sildītāju vai plītiņu, izmantošanu istabās, ja tas ir pretrunā ar iestādes ugunsdrošības noteikumiem.

Ministre aicina pašvaldību speciālistus, sadarbojoties ar atbildīgajiem dienestiem, aktualizēt un nepieciešamības gadījumā pārskatīt iestāžu iekšējos normatīvos aktus un rīcības shēmas preventīviem pasākumiem un personāla darbībai ārkārtas situācijās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!