• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālās aprūpes centru darba turpmāku uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2007., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 1.marta sanāksmē

Vēl šajā numurā

06.03.2007., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālās aprūpes centru darba turpmāku uzlabošanu

 

Pēc tikšanās ar sociālās aprūpes centru (SAC) direktoriem un situācijas izvērtēšanas labklājības ministre Dagnija Staķe ir uzdevusi veikt funkciju auditu Labklājības ministrijā (LM) un Sociālo pakalpojumu pārvaldē (SPP). 

“Biju aicinājusi uz tikšanos visu 33 ministrijas pārraudzībā esošo sociālās aprūpes centru direktorus, lai uzklausītu viņu viedokli par drošības jautājumiem ilgstošās sociālās aprūpes iestādēs. Uzklausot institūciju vadītājus, aicināju viņus izteikties tieši par visiem problēmjautājumiem, ar kuriem viņi kā praktiķi sastopas ikdienā. Sanāksmes laikā sociālās aprūpes centru direktori pauda, ka savu darbu cenšas veikt pēc labākās saprašanas un sirdsapziņas. Tajā pašā laikā ir secināms, ka daudzu aprūpes centru administrācijām ir nepieciešama papildus metodiskā palīdzība un skaidrākas vadlīnijas, īpaši par rīcību krīzes situācijās, kā arī par darbinieku izvietojumu nakts stundās, lai garantētu drošību iestādēs,” secina labklājības ministre.

Dagnija Staķe pēc tikšanās norādīja, ka tuvākajā laikā jāizvērtē, vai LM un SPP atbildīgās amatpersonas ir izdarījušas visu, lai aprūpes centru vadītājiem viņu darbā būtu nodrošināta visa nepieciešamā palīdzība un atbalsts.

Tāpat ministre pieprasījusi paskaidrojumus no to četru pansionātu direktoriem, kuru iestādēs vēl līdz šim brīdim nav ierīkotas ugunsdrošības signalizācijas, proti, “Piltene”, “Litene”, “Baldone” un “Saulstari”. Pēc paskaidrojumu saņemšanas ministre lems par to, vai un kādas sankcijas jāpiemēro pret šo institūciju vadītājiem.

Tikšanās laikā ministre ar sociālo aprūpes centru direktoriem vienojās arī par prioritārajiem pasākumiem, kas veicami centros. Jau tuvākajā laikā ministrijas speciālisti ar katru centra vadītāju individuāli vienosies par optimālāko personāla plānošanu dienas un nakts stundās, ņemot vērā katra SAC specifiku.

Tāpat centru direktoriem uzdots pastiprināti kontrolēt nakts dežurantu darbu, jo, pēc viņu sniegtās informācijas, tieši dežurantu gulēšana nakts dežūras laikā ir viena no aktuālākajām problēmām. Direktoriem ir jāiesūta dežurantu kontaktinformācija arī LM speciālistiem, lai arī viņi no savas puses varētu veikt negaidītas modrības pārbaudes, kas ļautu secināt, vai atbildīgās personas godprātīgi veic savus darba pienākumus.

Tāpat šogad tiks veikta SAC klientu izvērtēšana, nosakot, vai visiem ir nepieciešama institucionālā aprūpe. SAC direktori informēja, ka daļai iemītnieku būtu jāatrodas psihoneiroloģiskajās slimnīcās, bet daļa pēc pārejas un adaptācijas posma varētu dzīvot neatkarīgu dzīvi grupu dzīvokļos vai mājās. Pēc precīzas situācijas izpētes labklājības ministre paredzējusi tikties ar veselības ministru Vinetu Veldri, lai risinātu šo jautājumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!