• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos Saeimā ar Vācijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2007., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par daudzvalodības politikas programmu

Vēl šajā numurā

08.03.2007., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos Saeimā ar Vācijas vēstnieku

 

6.martā deputātu grupas sadarbībai ar Vācijas parlamentu priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eberhardu Šupiusu.

Vācijas vēstnieks E.Šupiuss deputātus informēja, ka 10. un 11.aprīlī Rīgā pēc Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ielūguma uz astoņu Eiropas prezidentu neformālu tikšanos ieradīsies arī Vācijas prezidents Horsts Kēlers, lai pārspriestu Eiropas Savienības (ES) jautājumus.

Vēstnieks pauda prieku, ka Rīgā notiks Konrāda Adenauera fonda ikgadējā konference, kā arī gaidāmas Bundestāga prezidenta un Vācijas federatīvo zemju delegāciju vizītes, kas sekmēs abu valstu turpmāko sadarbību izglītības, ekonomikas, iekšlietu, tieslietu, finanšu un citās jomās.

E.Šupiuss norādīja, ka ES 50.gadadiena ir piemērots brīdis, lai apzinātu Eiropas lielākās vērtības: daudzveidību, kas var attīsties brīvības apstākļos, un iecietību. Viņš pauda cerību, ka tās tiks minētas ES dalībvalstu līderu parakstītajā Romas līgumam veltītajā deklarācijā.

Runājot par Vācijas prezidentūras ES uzdevumiem, E.Šupiuss norādīja, ka Vācija šobrīd veic grūtos koordinatora pienākumus, lai atrastu kompromisu starp visām dalībvalstīm. Galvenais Vācijas uzdevums ES prezidentūras laikā ir izstrādāt grafiku, kurā būs norādīts, kas un kad notiek, vienojoties par Līguma par Konstitūciju Eiropai risinājuma nākotni, tādējādi radot priekšnoteikumus, lai līdz 2009.gada ES parlamenta vēlēšanām tiktu skaidri definētas parlamenta pilnvaras.

Runājot par turpmākajām sadarbības iespējām, S.Āboltiņa norādīja, ka gaidāma Vācijas parlamenta sadarbības grupas atbildes vizīte. Turklāt deputātiem būtu vēlams veidot ciešāku sadarbību ar konkrētām federālajām zemēm, sacīja S.Āboltiņa.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!