• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Briselē 8. un 9.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2007., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums Nr. 1

Valsts prezidenta paziņojums par likumu grozījumu apturēšanu

Vēl šajā numurā

10.03.2007., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Briselē 8. un 9.martā

Vakar, 9.martā, Briselē Ministru prezidents Aigars Kalvītis turpināja darbu pavasara Eiropadomē, kur centrālais jautājums bija diskusijas turpinājums par mērķa noteikšanu atjaunojamo energoresursu izmantošanai. Valstu vadītāji panāca vienošanos par saistošu līmeni 20 procentu apmērā, kas dalībvalstīm kopīgi jāsasniedz līdz 2020.gadam.

Vienlaikus Ministru prezidents Aigars Kalvītis kopā ar Somijas un Beļģijas valdību vadītājiem aizstāvēja viedokli, ka, nosakot 20 % līmeni, katrā individuālajā gadījumā ir jāizvērtē izmaksu lietderība un tas, cik augstu līmeni jau katra dalībvalsts ir sasniegusi atjaunojamo energoresursu izmantošanā.

Tika panākta vienošanās, ka dalībvalstīm par savu plānu būs jāveic ar Eiropas Komisiju individuālas sarunas un jāvienojas par šā plāna ieviešanu. Kopumā Latvija atbalstīja šo priekšlikumu, tagad darbs būs jāturpina nozaru ministriju un ierēdniecības līmenī, lai izstrādātu konkrētus nosacījumus 20 procentu līmeņa sasniegšanai.

Vakar, 9.martā, Briselē Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu, lai pārrunātu aktuālus Eiropas Savienības jautājumus.

Tikšanās laikā galvenais akcents tika likts uz emisiju kvotu jautājumu. Ministru prezidents iepazīstināja Komisijas prezidentu ar Latvijas vajadzībām un nepieciešamību palielināt šobrīd atvēlēto emisiju kvotu daudzumu Latvijai, to pamatojot ar nepieciešamību nodrošināt enerģijas apgādi, īpaši ņemot vērā Ignalīnas AES slēgšanu 2009.gadā. Tā kā šobrīd Latvijā ir vērojams straujš celtniecības sektora pieaugums un pastāv būtiska vajadzība pēc cementa ražošanas, ir nepieciešamas izmešu papildu kvotas jaunajai CEMEX cementa rūpnīcai. Ministru prezidents arī norādīja, ka Latvijas rīcībā esošā informācija liecina par to, ka Komisija savos līdzšinējos aprēķinos nav ņēmusi vērā šos divus Latvijas ekonomikai ievērojamos projektus. Līdz ar to, ja Komisija neņem vērā šo projektu īstenošanas nepieciešamību, var tikt apdraudēta šo projektu realizācija, kam noteikti būs ietekme uz Latvijas tautsaimniecību.

Ministru prezidents skāra jautājumu par nepieciešamību iekļaut Latviju to valstu sarakstā, kuras apmeklē kopīgā Eiropas Komisijas un Krievijas veterināro dienestu inspekcija, lai pārbaudītu Latvijas zivju rūpniecības uzņēmumus eksporta atjaunošanai uz Krieviju. Šajā jautājumā tika panākta vienošanās, un Latvija tika iekļauta prioritārajā saraksta. Līdz ar to jau tuvākajā laikā Latvijā sagaidāmi Komisijas un Krievijas veterinārie eksperti tālāku jautājumu risināšanai.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!