• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Kurzemes reģionu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2007., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot Starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla dalībniekus 2007.gada 8.martā Liepājas Drāmas teātrī:

Vēl šajā numurā

10.03.2007., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Kurzemes reģionu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 9.martā, apmeklējot Liepājas Neredzīgo biedrību, ar tās vadību un Liepājas domes pārstāvjiem pārrunāja iespējas, kā veicināt neredzīgo un vājredzīgo cilvēku iesaisti darba tirgū, kā arī jautājumus, kas saistās ar šo cilvēku izglītības un profesionālo prasmju iegūšanas iespējām. Valsts prezidente Liepājas Neredzīgo biedrībā apskatīja neredzīgajiem un vājredzīgajiem cilvēkiem piemērotas datorklases, klūdziņu un citu rokdarbu darināšanas centrus. Sarunā tika atzīmēts, ka ļoti lietderīgi būtu panākt atvieglotu iedzīvotāju ienākuma nodokļa piešķiršanu pašnodarbinātajiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī tiem darba devējiem, kas nodrošina šos cilvēkus ar darba vietām. Prezidente sarunā uzsvēra arī, cik nozīmīgi ir mainīt vispārējo domāšanas veidu sabiedrībā un attieksmi pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, atzīmējot, ka šie cilvēki pilnvērtīgi ir jāiesaista darbā un sabiedriskajās norisēs, kā arī šie cilvēki jāuztver kā tādi, kas spēj sniegt sabiedrībai savu ieguldījumu. Liepājas neredzīgo biedrības vadītājs Māris Ceirulis iesniedza prezidentei ierosinājumus, kas skar to cilvēku dzīves atvieglošanu, kuriem darba tirgū un izglītībā ir nepieciešama īpaša attieksme un piemēroti apstākļi.

Vakar, 9.martā, apmeklējot sociālās aprūpes centru “Reģi”, prezidente izteica viedokli, ka notikusī traģēdija, ugunsnelaime, kurā gāja bojā vairāk nekā divdesmit cilvēku, ir aktualizējusi to problēmu loku, kas saistās ar sociālās aprūpes centru pastāvēšanu. Prezidente atzīmēja, ka sociālās aprūpes centriem ir valsts piešķirtas funkcijas, kurām līdzi nenāk pietiekams finansējums, un šajā gadījumā tas saistās arī ar ugunsdrošības jautājumiem. Prezidente atzīmēja, ka, aprunājoties ar “Reģu” iemītniekiem, viņi uzsvēruši, ka ir ļoti apmierināti ar to vidi, kurā dzīvo – par radītajām darba iespējām gan pansionātā, gan ārpus tā, kā arī par rokdarbu un citām iespējām, ko pansionāts ir nodrošinājis. Prezidente uzsver, ka notikusī nelaime rosina uz lielām pārdomām visās iesaistītajās institūcijās, īpaši labklājības, lai nākotnē funkcijas, kas tiek deleģētas, tiktu arī atbilstoši finansētas, jo ir grūti prasīt prasību izpildi, ja netiek piešķirts finansējums.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!