• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot Starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla dalībniekus 2007.gada 8.martā Liepājas Drāmas teātrī:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2007., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komercreģistra ziņas

Vēl šajā numurā

10.03.2007., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot Starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla dalībniekus 2007.gada 8.martā Liepājas Drāmas teātrī:

 

Labvakar Liepājā, labvakar Kurzemē!

Man ir prieks būt jūsu vidū atkal šādā jaukā svētku dienā, kad vispirms mēs sagaidām brīnišķīgu koncertu, tad pēc dažām dienām šis cēlais teātris varēs atskatīties uz simt savas darbības gadiem, kas ir ieveduši Liepājā gan teātra mākslu, gan mūziku, gan opereti. Šis teātris vienmēr ir bijis Liepājas pilsētai garīgs centrs, vieta, kur cilvēkiem rast iedvesmu, atslābināšanos no dzīves smagajām nastām un arī, es domāju, drosmi cīnīties tālāk par savu eksistenci un par savu nākotni.

Man ir prieks būt šeit, šajā brīnišķīgajā Pianisma zvaigžņu festivālā, ar kuru Liepāja gadu no gada iekaro arvien spožāku slavu, un ir jauki redzēt, ka arī pašu liepājnieku un visu kurzemnieku sirdīs tas ir spējis iekarot tik drošu vietu, un te ir atkal jauna zīme Liepājas spējai kā pilsētai vienmēr savas garīgās rosmes atdzīvināt jaunā veidolā, jaunā formā, bet vienmēr būt kultūras pilsētai.

Šodien jau mēs varam teikt, ka Liepāja ir kultūras centrs, kultūras pilsēta ne tikai visas Latvijas, bet arī Eiropas mērogā. Tādēļ vēlos arī apsveikt pilsētu tās dzimšanas dienā, kas tuvojas, un izteikt savu gandarījumu kā prezidente par to, cik ļoti strauji šī pilsēta ir gājusi uz priekšu kopš tiem pirmajiem atjaunotās neatkarības gadiem, kad situācija šeit bija diezgan nospiedoša un šķita, ka būs nepieciešami bezgalīgi gari gadi un mums sapņos pat nesasniedzami līdzekļi, lai varētu šo pilsētu pacelt tajā spozmē un līmenī, kādu tā būtu pelnījusi.

Man ir prieks, ka pa šiem gandrīz astoņiem prezidentūras gadiem, katru reizi ierodoties Liepājā, varēja konstatēt ļoti saredzamas, ļoti nopietnas progresa zīmes, un es novēlu visiem liepājniekiem būt lepniem par savu pilsētu, cītīgi un centīgi strādāt katram savā jomā, lai to pilnveidotu, lai piedalītos tās izaugsmē, un tāpat arī visiem kurzemniekiem no tuvākiem un tālākiem apgabaliem novērtēt to, ko Liepāja sniedz Kurzemē.

Un tomēr šodien uz šīs teātra skatuves es vēlētos likt akcentu īpaši uz šā teātra simtgadi, kas tik daudz devusi liepājniekiem. Tik daudz kas ir uz šīs skatuves redzēts, un tādēļ atļaujiet man kā Valsts prezidentei izteikt īpašu apsveikumu visai teātra saimei un izteikt to teātra direktoram.

Novēlu, lai nākamie simt gadi šim teātrim ar katru desmitgadi būtu vēl spožāki. Visu to labāko!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!