• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piemini savus sargus, Latvija! (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.1999., Nr. 370/371 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

10.11.1999., Nr. 370/371

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piemini savus sargus, Latvija!

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis:

Turpinājums no 1.lpp.

Diemžēl vēlākajos gados Latvijas armijai netika dota iespēja tautu aizsargāt no jauna, lai gan tālaika karavīru iznesība, patriotisms un stāja liecināja par gatavību to darīt. Valsts un armija tika zaudēta bez bruņotas cīņas. Un to nācās nožēlot jau pavisam drīz.

Svešās uniformās ietērpti, Otrā pasaules kara frontēs, izsūtīto nometnēs gulagā un citur, partizāņu cīņās pēc kara tika saskaldīti un noasiņoja mūsu tautas dzīvības spēki. Tas nepalīdzēja Latvijai palikt uz brīvības ceļa.

Un tomēr pat okupācijas gadu desmiti nebija spējuši iznīcināt ticību atjaunot savu valsti. Deviņdesmitie gadi nāca ar neatkarību un rūpēm par valsts drošību un aizsardzību. Daudzi no mums kopš pirmās dienas ir bijuši šī procesa aktīvi dalībnieki un virzītāji. Nākuši no janvāra barikādēm, ar kailām rokām esam iekļāvušies Latvijas aizsardzības procesā, lai veidotu Zemessardzi un Latvijas Aizsardzības spēkus, lai no jauna sargātu savu valsti.

Un tā nu ir aizritējuši jau astoņi gadi. Valsts ir skaidri formulējusi drošības stratēģiju — virzību uz NATO. Pieredzēts daudz cerību, bet rūpju ticis vairāk. Patiesībā daudz ir arī paveikts. Un tomēr karavīriem, komandieriem, civilajiem darbiniekiem Aizsardzības ministrijā un Nacionālajos bruņotajos spēkos vēl ilgs un tāls ceļš ejams, lai to kaujas spējas sasniegtu visaugstākos standartus. Taču tie nedodas vis viegli rokā.

Mūsu katra spēkos ir šo procesu paātrināt vai arī bremzēt. Tāpēc uzskatu, ka pašreiz nostājamies uz pareiza un mērķtiecīga attīstības ceļa. Tas kļuvis nodrošinātāks, jo valsts un sabiedrība arvien nopietnāk sāk vērtēt karavīra nozīmi valsts attīstības un drošības sekmēšanā un atbalsta to. Arī paši šodien esam spējuši paveikt vairāk nekā vakar.

Tāpēc tieši izturību, ticību savam darbam es vēlos atzīmēt kā šodienas karavīru raksturojošu īpašību un vēlu to jums visiem saglabāt. Ticu, ka profesionalitātes paaugstināšana un personīgo izaugsmes plānu piepildīšana būs ikviena mērķis un stimuls kopējo valsts aizsardzības pasākumu ietvaros. Tas veidos mūsu kopējo valsts un tās karavīra spēku, cels mūsu valsts pašaizsardzības spējas un pašapziņu, radīs priekšnoteikumus dalībai NATO, sekmēs mūsu valsts un sabiedrības drošību, vienotību un stabilitāti.

Lai šodienas karavīram nepietrūkst mērķtiecības un spēka, kalpojot Tēvzemei un tautai!

Novēlu miera un pārticības ienākšanu ikkatra ģimenē un mājās!

Sveicu Latvijas valsts 81.gadskārtā un Latvijas armijas veidošanas astoņdesmitgades svētkos Lāčplēša dienā!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!