• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunumiem Valsts informācijas tīkla aģentūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.1999., Nr. 370/371 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi

Vēl šajā numurā

10.11.1999., Nr. 370/371

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunumiem Valsts informācijas tīkla aģentūrā

Pirmdien, 8. novembrī, noslēdzās konkurss uz vakantajām Valsts informācijas tīkla aģentūras (VITA) direktoru vietām. VITA finansu direktors būs ekonomikas doktors Ervīns Ceihners, datu drošības direktors — Andris Saulgozis. VITA attīstības departamenta direktors turpmāk būs Raitis Misa. Izvērtējot saņemtos pieteikumus, konkursa komisija nolēma izsludināt atkārtotu konkursu uz VITA izpilddirektora un tehniskā direktora amatiem.

Paralēli grāmatvedības pārbaudēm, jaunas komandas veidošanai un citiem Valsts informācijas tīkla aģentūras darbības sakārtošanā veicamajiem darbiem VITA galvenais virsuzdevums ir un paliek valsts nozīmes datu pārraides tīkla (VNDPT) izveide un jaunāko informācijas tehnoloģiju ieviešana.

Saistībā ar pensiju indeksāciju aktualizējās jautājums par nepieciešamību maksimāli īsos termiņos pievienot trīs VSAA nodaļas vienotajam datu pārraides tīklam, kas jau ilgstoši bija VITA problēmpunkti no ierīkošanas viedokļa. VITA apsolīja darbu veikt līdz 1. novembrim. Solījums ir izpildīts, un šajā datumā Siguldas, Ventspils un Rīgas VSAA nodaļas tika pieslēgtas VNDPT.

Abpusējas izpratnes pilna sadarbība starp VITA un VSAA turpināsies, un, tāpat kā arī citos gadījumos, ir jāceļ VNDPT un lietojumprogrammatūras darbības kvalitāte. Kvalitātes nodrošināšanai būtu jāorganizē VITA, lietojumprogrammatūras iztrādātāju un to lietotāju regulāras apspriedes. Par to pārliecinājos, apmeklējot Medumu robežpunktu, kuram oktobra beigās tika veikta modernizācija — "Lattelekom" ierīkoja ciparu sakaru kanālu.

Pagājušā nedēļā esmu ticies ar Muitas pārvaldes direktoru Aivaru Krastiņu un viņa kolēģiem. Esmu saņēmis muitas objektu iespējamos 117 pieslēguma punktus. Neatliekamu atsaucību ir izrādījuši "Lattelekom" prezidents Guntars Strautmanis un "Fortech" vadība Jānis un Normunds Bergi, kas burtiski dažu nedēļu laikā veica objektu apsekošanu dabā un noteica tehniski iespējamos pieslēguma termiņus. Piemēram, "Lattelekom" izteica gatavību jau novembra mēnesī pieslēgt 50 punktus. Šobrīd muita izskata 24 punktu pieslēgumu, kuriem ir noteikta visaugstākā prioritāte. Muitai būtu jāveic tehniskā risinājuma izvēle (zemes vadi vai mikroviļņu līnijas — tiem ir dažādas izmaksas un dažādi ierīkošanas termiņi). Ceru, ka šonedēļ tiks parakstīts VITA un muitas kopīgs dokuments, un darbi tiks sākti.

Rihards Balodis, Valsts informācijas tīkla aģentūras ģenerāldirektors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!