• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra vizīti Ženēvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2007., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ārlietu ministrijas valsts sekretāra un ANO ģenerālsekretāra īpašā pārstāvja Dārfūrā tikšanos

Vēl šajā numurā

14.03.2007., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra vizīti Ženēvā

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 13.martā, uzstājoties Atbruņošanās konferencē Ženēvā, norādīja: lai arī globālā mērogā ir panākts ievērojams progress bruņojuma kontrolē, tomēr kodoltehnoloģiju, bioloģisko ieroču un ķīmisko ieroču nekontrolēta izplatīšana ir viens no lielākajiem mūsdienu izaicinājumiem starptautiskajai sabiedrībai. Šo ieroču lietošanas varbūtību palielina teroristu centieni tos iegūt savā kontrolē.  

“Latvijas ekonomika un attīstība ir arvien vairāk atkarīga no miermīlīgu tehnoloģiju lietošanas, tāpēc ārpus starptautiskajiem kontroles režīmiem pastāvoša ieroču izplatība ir jānovērš. Tas ir ļoti svarīgs nosacījums starptautiskās drošības stiprināšanai,” teica ārlietu ministrs. Viņš uzsvēra, ka svarīgi ir ne tikai panākt vienošanās par jaunām starptautiskām iniciatīvām šajā jomā, bet arī pildīt jau esošās apņemšanās.

A.Pabriks norādīja, ka Latvija ir aktīvi ievērojusi ieroču neizplatīšanas politiku. Kā vienu no būtiskākajām aktivitātēm viņš atzīmēja stingrākas eksporta kontroles sistēmas izveidošanu. “Latvija var lepoties ar stingru un efektīvu stratēģisko preču eksporta kontroles sistēmu, kā arī ievērojamu pieredzi un ekspertīzi šajā jomā,” uzsvēra A.Pabriks

Ārlietu ministrs darba vizītē Ženēvā uzturas 13. un 14.martā, kur uzstājas ar runu ANO Cilvēktiesību padomes 4.sesijas augstā segmenta sanāksmē un Atbruņošanās konferencē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!