• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 9. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.1999., Nr. 370/371 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.54

Par ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu darba samaksu tautas nobalsošanas sarīkošanai par 1999. gada 5. augustā pieņemtā likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" atcelšanu Nr. 54

Vēl šajā numurā

10.11.1999., Nr. 370/371

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 9. novembra sēdē

Izskatīti priekšlikumi ar likumu "Par valsts budžetu 2000.gadam" saistīto likumprojektu otrajam lasījumam Saeimā.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 30.septembra noteikumos Nr.338 "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikums".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 10.septembra rīkojumā Nr.459 "Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Flandrijas starpvaldību komisijā".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 349 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 55 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums "Par valsts nekustamā īpašuma nodošanu Tiesu namu aģentūras valdījumā". Aģentūra apsaimniekos Tieslietu ministrijas valdījumā esošos nekustamos īpašumus.

Akceptēti noteikumi "Valsts pārvaldes reformas biroja nolikums". Valsts pārvaldes reformas birojs ir īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas lietās pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku valsts pārvaldes reformas jomā.

Valdība akceptēja noteikumus "Pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas kārtība". Tie nosaka valsts vai pašvaldību dibināto pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas kārtību.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Biznesa institūta "RIMPAK Livonija" Satversmes apstiprināšanu".

Akceptēti noteikumi "Izglītības iestāžu reģistrācijas kārtība". Izglītības iestāde reģistrējama Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotajā Izglītības iestāžu reģistrā mēneša laikā no tās dibināšanas dienas.

Akceptēti "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem". Šie noteikumi regulē tiesiskās attiecības starp pasažieriem un pārvadātājiem, kas veic pasažieru komercpārvadājumus ar vieglajiem taksometriem, nosaka prasības taksometru un to stāvvietu aprīkojumam, kā arī prasības taksometru vadītājiem.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 21.oktobra noteikumos Nr.356 "Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Labības tirdzniecības aģentūra" statūti", Ministru kabineta 1998.gada 24.februāra noteikumos Nr.69 "Valsts labības rezerves iegādes, uzglabāšanas un izmantošanas kārtība", Ministru kabineta 1998.gada 21.aprīļa noteikumos Nr.144 "Noteikumi par labības tirdzniecību un pārstrādi" un Ministru kabineta 1999.gada 25.maija noteikumos Nr.196 "Noteikumi par tirgus intervenci labības tirgū". Grozījumi nepieciešami, lai novērstu pretrunas spēkā esošajos tiesību aktos.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Zvejniecības likumā. Tajos paredzēts pilnveidot normas valsts zivju resursu aizsardzībai un saglabāšanai.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 28.aprīļa noteikumos Nr.160 "Valsts bezpeļņas akciju sabiedrības "Kultūrkapitāla fonds" statūti". Grozījumi nepieciešami, lai novērstu pretrunas, kas radušās pēc pieņemtajiem grozījumiem Kultūrkapitāla fonda likumā.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanas kārtība".

Akceptēti noteikumi "Šaujamieroču un speciālo līdzekļu realizēšanas, iegādāšanās, glabāšanas, nēsāšanas un uzskaites kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā Valsts policijas iestādes izsniedz, pagarina vai anulē (atņem) šaujamieroču un gāzes pistoļu (revolveru) iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas atļaujas, reģistrē, pārreģistrē un uzskaita šaujamieročus, atsavina un iznīcina šaujamieročus, munīciju un speciālos līdzekļus, kā arī kārtību, kādā personas iegādājas, reģistrē, realizē, glabā, nēsā, pārvadā un pārnēsā šaujamieročus un speciālos līdzekļus, veic treniņšaušanu ar šaujamieročiem.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 "Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība". Noteikumu 6.2.3. apakšpunkts izteikts šādā redakcijā: "Atsevišķos gadījumos Ministru kabinets var noteikt citu vīzu izsniegšanas vietu."

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas vīzu izsniegšanu Krievijas Federācijas autovadītājiem Terehovas robežkontroles punktā". Tas paredz, sākot ar 1999.gada 15.novembri, Terehovas robežkontroles punktā izsniegt Krievijas Federācijas autovadītājiem, kuri ierodas Latvijā kravas saņemšanas/nosūtīšanas nolūkā vai ar kravu tranzītā dodas caur Latvijas Republikas teritoriju, šādas vīzas: vienreizējas privātas ieceļošanas vīzas ar derīguma termiņu līdz septiņām dienām; vienreizējas un divreizējas tranzīta vīzas. Paredzams, ka rīkojums ir spēkā līdz 2000.gada 14.novembrim.

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.135 "Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu administratīvās, finansu un tehniskās vadības sistēmu".

Akceptēts rīkojums "Par robežsardzes pulkveža dienesta pakāpes piešķiršanu I.Zālītim".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par robežsardzes pulkveža dienesta pakāpes piešķiršanu J.Kuprinskim".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Starptautiskā Valūtas fonda Ekonomiskās politikas memorandu".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Ministru kabineta atzinības raksti piešķirti: Guntai Drēziņai, Liepājas zonālā valsts arhīva direktorei, par radošu un godprātīgu darbu arhīva fondu saglabāšanā, veidošanā un popularizēšanā; Intai Kaņepājai, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva direktorei, par ārvalstu arhīvu pieredzes ieviešanu darbā ar audiovizuālajiem, foto un skaņas dokumentu fondiem; Mārtiņam Kromam, Valsts zemes dienesta Stratēģijas un programmu vadības departamenta direktoram; Tamarai Mazurei, Latvijas Valsts arhīvu ģenerāldirektora vietniecei, par būtisku ieguldījumu valsts arhīvu sistēmas darbības pilnveidošanā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas; Valdai Pētersonei, Latvijas Valsts vēstures arhīva direktora vietniecei, par dokumentārā mantojuma popularizēšanu Latvijā un ārvalstīs; Dainai Sūngailei, Ventspils zonālā valsts arhīva direktorei, par radošu un godprātīgu darbu arhīva fonda saglabāšanā, veidošanā un popularizēšanā; Birutai Vildei, Rīgas 5. arodvidusskolas direktorei, par mūža ieguldījumu profesionālās izglītības sistēmas pilnveidē; Valdim Štālam, Latvijas Valsts arhīvu ģenerāldirektoram, par personīgu ieguldījumu Latvijas valstiskuma atjaunošanā, nostiprināšanā un Latvijas vēsturei nozīmīgas informācijas saglabāšanā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!