• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra vizīti Portugālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.1999., Nr. 370/371 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līgumu ar Baltkrieviju

Vēl šajā numurā

10.11.1999., Nr. 370/371

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra vizīti Portugālē

8. un 9. novembrī ārlietu ministrs Indulis Bērziņš oficiālā vizītē apmeklēja Portugāli. Vizītes ietvaros ministrs tikās ar Portugāles ārlietu ministru un premjerministra vietnieku Žaimi Gamu.

Šai vizītei ir liela nozīme, jo Portugāle no 2000. gada būs ES prezidējošā valsts. Turklāt šī vizīte norāda uz jauniem sadarbības akcentiem ar ES dienvidvalstīm, ar kurām Latvija padziļina savas attiecības.

Sarunu galvenais temats vizītes laikā bija Eiropas Savienības paplašināšana. Abas valstis — Latvija un Portugāle — vienmēr atbalstījušas vienotās starta līnijas principu ES kandidātvalstīm iestāšanās sarunu uzsākšanai, kā arī apsveic perspektīvu, ka pēc Helsinku sanāksmes lēmumiem kandidātvalstu sadalījums grupās principā izzudīs.

Tikšanās laikā Portugāles puse pauda atbalstu iespējai, ka Latvija varētu sākt iestāšanās sarunas ES ar pietiekami lielu intensitāti atbilstoši Latvijas panākumiem vairākās jomās. Izskanēja arī cerība, ka Latvija novērsīs Eiropas Komisijas ziņojumā norādītos trūkumus. Latvijas ārlietu ministrs savukārt informēja Portugāles pusi par Latvijas gatavošanos integrācijai Eiropas Savienībā.

Sarunu laikā apspriests jautājums par Eiropas drošības identitāti un tās transatlantisko dimensiju, pieskaroties NATO paplašināšanās un Rietumeiropas savienības nākotnes plāniem.

Pārrunāts arī ES Ziemeļu dimensijas projekts, kurš būs viens no darbības punktiem Portugāles prezidēšanas laikā. Šajā kontekstā ir nozīmīgs Latvijas viedoklis, kā arī attiecības ar kaimiņvalstīm.

Divpusējo attiecību ietvaros Portugālē tika parakstīts nelegālo iebraucēju atpakaļuzņemšanas līgums, kas papildina šogad spēkā stājušos bezvīzu režīma līgumu. Sagatavošanas procesā ir arī līgums par sadarbību kultūrā un zinātnē. Apspriesta arī iespēja sagatavot līgumu par sadarbību tūrismā. Latvijas puse izteica savu interesi par portugāļu investīcijām Latvijā.

Vizītes laikā Indulis Bērziņš oficiāli atklāja Latvijas vēstniecību Lisabonā, kā arī sniedza interviju lielajai dienas avīzei "Diario de Noticas".

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!