• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Ženēvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2007., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības un ASV gaisa satiksmes nolīgumu

Vēl šajā numurā

16.03.2007., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Ženēvā

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 13.martā vizītes ietvaros Ženēvā tikās ar Turcijas valsts ministru Mahmetu Aidinu, kas pateicās Latvijai par atbalstu Turcijas centieniem integrēties Eiropas Savienībā. Turcijas valsts ministrs lūdza ES sniegt spēcīgu atbalstu Turcijas reformām, jo tās ir ļoti sarežģītas.

Artis Pabriks pauda izpratni par reformu iekšpolitisko jutīgumu, jo parasti tās saistītas ar tautai nepopulāru lēmumu pieņemšanu, ko vēl vairāk pastiprina Turcijā gaidāmās prezidenta un parlamenta vēlēšanas.

Latvijas ārlietu ministrs lūdza Turcijas atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā un Ekonomikas un sociālo lietu padomē.

Ministri pārrunāja arī abu valstu kultūras projektu apmaiņas programmu.

Vizītes laikā Ženēvā ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās arī ar ANO augsto cilvēktiesību komisāri Luīzi Arbūru un apliecināja Latvijas atbalstu pilnvērtīgas Cilvēktiesību padomes (CTP) izveidei un augstā cilvēktiesību komisāra biroja darbībai.

Lai gan Latvija šobrīd nav CTP dalībvalsts, tai rūp, ka CTP savā pirmajā darbības gadā nav spējusi izmainīt to, ka šajā svarīgajā ANO institūcijā joprojām pastāv lēmumu par cilvēktiesību pārkāpumiem pakļaušana valstu ģeopolitiskajām interesēm. Tāpat Latviju satrauc atsevišķu valstu politika nesadarboties ar CTP mehānismiem, kas negatīvi ietekmē CTP autoritāti, pauda ministrs.

Luīze Arbūra pozitīvi vērtēja Latvijas ierosinājumu izstrādāt pasākumu plānu valstu beznosacījumu sadarbības principa iedibināšanai ar CTP mehānismiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!