• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs Artis Pabriks, aicinot pieminēt kritušos, bet neatbalstīt politisko radikālismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2007., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.03.2007., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks, aicinot pieminēt kritušos, bet neatbalstīt politisko radikālismu:


 

“Lielākā aizvadītā gadsimta traģēdija – Otrais pasaules karš – joprojām palicis tā dalībnieku un tautas dzīvā atmiņā un nevienam nevar tikt liegtas tiesības pieminēt kritušos. Šīs traģiskās Latvijas vēstures lappuses kārtējo reizi mēģina izmantot atsevišķi radikālie spēki, lai vairotu savu popularitāti un diskreditētu Latviju starptautiskās sabiedrības acīs.

Latvija vienmēr ir paudusi savu principiālo nostāju pret jebkāda veida ekstrēmismu un radikālismu, tostarp antisemītismu, ksenofobiju, rasismu un citām neiecietības formām, kuru izpausmes diemžēl joprojām ir novērojamas mūsdienu sabiedrībā.

Šajā saistībā Latvija kategoriski noraida jebkurus mēģinājumus piedēvēt Latvijas valstij ekstrēmisko ideoloģiju atbalstīšanu un kultivēšanu. Vēlreiz uzsveru, ka Latvijai ir nepieņemama jebkāda totalitārā ideoloģija un tā nosoda nacisma, staļinisma noziegumus un holokaustu, kam nav un nevar būt noilguma.

Aicinu Latvijas sabiedrību rūpīgi izvērtēt radikālo un ekstrēmiski noskaņoto organizāciju patiesos nodomus un pasākumus, kuri var tikt izmantoti sabiedrības šķelšanai, nacionālā naida kurināšanai un Latvijas valsts tēla graušanai.”

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!