• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Dienvidaustrumāzijas ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2007., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar palestīniešu nacionālās vienotības valdību

Vēl šajā numurā

20.03.2007., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Dienvidaustrumāzijas ārlietu ministru tikšanos

 

14. un 15.martā Vācijā, Nirnbergā, Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja piedalījās Eiropas Savienības un ASEAN (Association of South East Asian Nations) ārlietu ministru sanāksmē. Tikšanās laikā tika apspriesti aktuālie starptautiskie jautājumi un tālākie attiecību attīstības virzieni. Eiropas Savienības un Dienvidaustrumāzijas ārlietu ministru tikšanās gaitā galvenā uzmanība tika pievērsta daudzpusējās sadarbības nostiprināšanai starptautiskajās attiecībās.

Sanāksmes laikā tika apspriesti tādi jautājumi kā globalizācijas ietekme uz Eiropas un Āzijas ekonomikas attīstību, konkurētspēju un klimata izmaiņām. Tika apspriesta sadarbības paplašināšana drošības un politikas jomā, ekonomikā, vides un kultūras sfērā.

Vienlaikus Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja tikās ar Vjetnamas ārlietu ministra vietnieku Lī Cung Pungu. Tikšanās laikā Latvijas puse izrunāja jautājumu par vīzu režīma atvieglojumiem, ceļojot uz Vjetnamu. Vjetnamas puse ielūdza ārlietu ministru Arti Pabriku apmeklēt Vjetnamu un veidot politisko konsultāciju mehānismu.

Divpusējās tikšanās laikā ar Singapūras Ārlietu ministrijas pastāvīgo sekretāru Pīteru Ho Hak Eanu tika saņemts ielūgums Latvijas ārlietu ministram apmeklēt Singapūru.

Pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā ir ievērojami palielinājusies interese par sadarbību ar Āzijas reģionu. Ekonomiskās attīstības ziņā Dienvidaustrumāzija pašreiz ir pasaulē visstraujāk augošais reģions. Latvijai paveras jaunas iespējas padziļināt sadarbību ekonomikā, zinātnē, izglītībā un augsto tehnoloģiju jomā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!