• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par administratīvi teritoriālo reformu Jelgavas rajonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2007., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ministru vizīti sociālās korekcijas izglītības iestādē "Strautiņi"

Vēl šajā numurā

20.03.2007., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par administratīvi teritoriālo reformu Jelgavas rajonā

 

Lielākā daļa Jelgavas rajona pašvaldību ir gatavas veidot spēcīgu novadu, kas būs priekšnoteikums tālākai pašvaldību attīstībai. Administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas gaitu Jelgavas rajonā 16.martā ar pašvaldību pārstāvjiem pārrunāja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs.

Astoņi Jelgavas rajona pagasti sarunā ar ministru apliecināja vēlmi apvienoties vienā novadā.

Pašvaldību pārstāvji bija vienisprātis ar A.Štokenbergu, ka administratīvi teritoriālās reformas galvenais mērķis ir spēja nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem. Šo mērķi var sasniegt, veicot kompleksu investīciju plānošanu un mērķtiecīgi ieguldot resursus infrastruktūras sakārtošanā.

Šā gada valsts budžetā novadu infrastruktūras attīstībai ir paredzēti desmit miljoni latu. Ministrs ir paredzējis papildu finansējumu lūgt piešķirt valsts budžeta grozījumos. Atbalsts spēcīgām novadu pašvaldībām tiek plānots arī valsts investīciju programmas ietvaros.

A.Štokenbergs norādīja, ka, plānojot valsts un ES atbalstu infrastruktūras sakārtošanai, ieguldījumus paredzēts koncentrēt novados ar skaidru attīstības redzējumu, resursus novirzot tādiem infrastruktūras objektiem, kas kalpo visa novada vajadzībām.

Ministrs uzsvēra nepieciešamību sekmēt līdzsvarotu visas valsts attīstību, lai visiem Latvijas iedzīvotājiem būtu vienlīdzīgas iespējas saņemt kvalitatīvus izglītības, sociālos, kultūras un citus pakalpojumus.

A.Štokenbergs pašvaldību pārstāvjus informēja par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas aicinājumu pašvaldībām līdz 1.maijam iesniegt priekšlikumus par lielāku novadu izveidi. Balstoties uz tiem, ministrija sāks darbu pie valdības noteikumu projekta par vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo iedalījumu.

Pašvaldību pārstāvji sarunā ar ministru interesējās par rajona pašvaldību funkciju nodošanu jaunveidojamajiem novadiem. A.Štokenbergs informēja, ka, izveidojot spēcīgus novadus, līdzšinējās rajona funkcijas un resursi tiks nodoti novadu pašvaldībām.

Šobrīd diskusijas par lielāku novadu veidošanu notiek Talsu, Alūksnes, Balvu, Kuldīgas, Daugavpils un citos rajonos. Gulbenes rajona 14 pašvaldības jau vienojušās par viena novada izveidi.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!